Statia de Metrou Tineretului

Panou Metrou - TINERETULUI

Metrou Tineretului este o stație de pe magistrala M2 a metroului din București, situata pe raza sectoului 4, intre statiile Eroii Revolutiei si Piata Unirii. Stația este pozitionata strategic, la intersectia a 4 artere extrem de importante pentru sudul metropolei, Bulevardul Sincai - Bulevardul Dimitrie Cantemir - Bulevardul Tineretului - Calea Serban Voda. Ea deservește cartierul Tineretului, dar și Parcul Tineretului. In plus, in apropierea sa se se regăsește și Colegiul Național Gheorge Șincai. Statia de metrou a fost inaugurată odata cu magistrala M2.  Inaugurarea inițială a acestei linii de metrou trebuia sa aiba loc la 24 Ianuarie 1986, dar acest lucru s-a intamplat abia la data de 6 aprilie 1986.

În anul 2016 au fost reluate lucrările la a doua ieșire a stației de metrou, ieșirea A și B, cu ieșirea spre Bulevardul Dimitrie Cantemir (orientate spre Piața Unirii / Bulevardul Mărășești), lucrările preconizandu-se a fi finalizate în termen de 9 luni. Aceasta trebuia sa fie inaugurata in august 2017, insa lucrarile au intarziat. Termenul de deschidere a fost prelungit pana in august 2018, urmand ca nici acesta sa fie respectat. Intr-un final, noua cale de iesire a fost deschisa in 30 mai 2019.

Tinertului

În anul 2022 au fost începute lucrări de modernizare a elementelor arhitecturale ale staței de metrou printr-un protocol de colaborare între Metrorex SA și Primăria Sectorului 4, unde elementele metalice de pe pereții laterali ale stației de metrou au fost înlăturate.

Accesul la stația Tineretului

Acesta poate fi accesat prin următoarea intrare:

Acces 1: C473+WV București, România.

https://goo.gl/maps/sa8wByfFibLLiGjG6

Terminale conectate la stația TINERETULUI

Acesta stația de metrou aparține liniei M2 din cadrul metroului bucureștean. Acesta are mai multe opriri, pe care le puteți găsi în lista de mai jos. Puteți accesa informațiile făcând clic pe ele.

Metrou - LOGO 2  Tudor Arghezi

Metrou - LOGO 2  Berceni

Metrou - LOGO 2  Dimitrie Leonida

Metrou - LOGO 2  Aparatorii Patriei

Metrou - LOGO 2  Piata Sudului

Metrou - LOGO 2  Constantin Brancoveanu

Metrou - LOGO 2  Eroii Revolutiei

Metrou - LOGO 2  Tineretului

Metrou - LOGO 2  Piata Unirii 2

Metrou - LOGO 2  Univeristate

Metrou - LOGO 2  Piata Romana

Metrou - LOGO 2  Piata Victoriei 1

Metrou - LOGO 2  Aviatorilor

Metrou - LOGO 2  Aurel Vlaicu

Metrou - LOGO 2  Pipera

 

Serviciul clienți

Dacă aveți întrebări despre metroul bucureștean, ne puteți contacta prin telefon sau prin e-mail.

Telefonul calatorului: 021-9264

E-mail: contact@metrorex.ro