Statia de Metrou Piata Unirii 2

Panou Metrou - PIATA UNIRII 2

Metrou Piața Unirii este mai mult decat o stație de metrou din Sectorul 4 din București, este un nod extrem de important, ce realizează comunicarea dintre magistralele M1 și M2 printr-un pasaj pietonal.

Fiind pozitionat in centrul geografic si comercial al Capitalei, acest nod se constituie intr-un veritabil HUB, ce ofera deschidere catre toate punctele vitale din Bucuresti, fiind probail cel mai important din capitala. 

În apropiere statiilor de Metrou Unirii 1 si 2 se află Centrul vehi al orasului (cu renumitele sale străzi Lipscani, Șelari, Covaci, Gabroveni, etc),  Hanul lui Manuc, Magazinul Unirea, Splaiul Unirii, Pasajul Unirii, Cheiul Dambovitei, etc...

Piata Unirii 2

Constructia acestui edificiu extrem de complex nu a fost deloc lipsit de evnimente. În 1983 a avut loc o inundatie majora a metroului de la Piata Unirii. Un dig al râului Dâmbovița a fost demolat temporar, dar la scurt timp după demolare, o ploaie torențială a dus la la inundarea ulteroară a peroanelor de pe magistrala M1, și a șantierului pentru peroanele magistralei M2, ducând la întârzieri pe șantierul pentru M2.

La data de 1 mai 1987, în timpul construcției Pasajului Unirii, un excavator a lovit un canal de colectare al râului Dâmbovița. Mai târziu, o ploaie torențială a dus la creșterea debitului de pe Dâmbovița, ceea ce a dus la spargerea canalului, inundând șantierul pasajului. După inundarea șantierului, apa  s-a scurs în peroanele M1 (extinsa ulterior si catre peroanele din M2). Inundația a fost atât de gravă, încât apa s-a scurs spre Mihai Bravu, inundând complet tunelul între Mihai Bravu și Timpuri Noi.

Accesul la stația Piața Unirii 2

Acesta poate fi accesat prin următoarea intrare:

Acces 1: C4H3+2M București, România.

https://goo.gl/maps/P2tgQQStGsqUtRWAA

Terminale conectate la stația PIAȚA UNIRII 2

Acesta stația de metrou aparține liniei M2 din cadrul metroului bucureștean. Acesta are mai multe opriri, pe care le puteți găsi în lista de mai jos. Puteți accesa informațiile făcând clic pe ele.

Metrou - LOGO 2  Tudor Arghezi

Metrou - LOGO 2  Berceni

Metrou - LOGO 2  Dimitrie Leonida

Metrou - LOGO 2  Aparatorii Patriei

Metrou - LOGO 2  Piata Sudului

Metrou - LOGO 2  Constantin Brancoveanu

Metrou - LOGO 2  Eroii Revolutiei

Metrou - LOGO 2  Tineretului

Metrou - LOGO 2  Piata Unirii 2

Metrou - LOGO 2  Univeristate

Metrou - LOGO 2  Piata Romana

Metrou - LOGO 2  Piata Victoriei 1

Metrou - LOGO 2  Aviatorilor

Metrou - LOGO 2  Aurel Vlaicu

Metrou - LOGO 2  Pipera

 

Serviciul clienți

Dacă aveți întrebări despre metroul bucureștean, ne puteți contacta prin telefon sau prin e-mail.

Telefonul calatorului: 021-9264

E-mail: contact@metrorex.ro