Statia de Metrou Dimitrie Leonida

Panou Metrou - DIMITRIE LEONIDA

Dimitrie Leonida este o stație de metrou din București, magistrala M2. Intre anii 1986 și 2009 a purta denumirea Metrou IMGB.

În urma unor dezbateri publice, la care au participat locuitori ai Capitalei și Agenția pentru Strategii Guvernamentale, noua denumire a stației a devenit oficial Metrou Dimitrie Leonida.

Dimitrie Leonida a fost un inginer, profesor universitar si om de stiinta roman. El a fost primul care a venit cu ideea unei retele de metrou in Bucuresti, inca din anul 1908.

Aceasta statie de metrou a fost deschisa in anul 1986, cu scopul initial de a transporta muncitorii catre si dinspre fabrica de masinarii IMGB (Intreprinderea Mașini Grele Bucuresti). 

Astazi, statia Dimitrie Leonida nu mai deserveste muncitorii din fabrica IMGB (dezafectata), ci intreaga zona din jurul fabricii, ce s-a dezvoltat foarte mult in ultimele decenii, in principal din punct de vedere rezidential. A  fost un element central in dezoltarea incredibila a Orasului Popesti-Leordeni, la a carui granita se afla magistrala M2. Si Sectorul 4 a beneficiat direct de existenta acestei statii de metrou, atat din punct de vedere rezidential, cat si comercial.  In acest fel, statia a ajuns sa fie folosita in majoritate de catre persoanele care muncesc in centrul si Nordul Bucurestiului. Notabile sunt ansamblurile  rezidentiale ce s-au edificat in in imediata vecinatate a statiei, incepand cu Monaco Towers, Studio Plus- Berceni, de pe raza sectorului 4 si continuand cu Metropolitan Residence, Deco Residence, Apollo Residence, Top Class Residence, Joy Residence,  precum si alte ansambluri rezidentiale de prestigiu de pe raza orasului Popesti-Leordeni.

Dimitrie Leonida

Accesul la stația Dimitrie Leonida

Acesta poate fi accesat prin următoarea intrare:

Acces 1: 949V+HF București, România.

https://goo.gl/maps/hAPoDF1jeWZNTkns9

Stația Dimitrie Leonida este situată pe Șoseaua Berceni, București 077160, România. Pentru a ajunge la această stație, puteți utiliza diverse mijloace de transport în funcție de locația dumneavoastră.

Terminale conectate la stația DIMITRIE LELONIDA

Acesta stația de metrou aparține liniei M2 din cadrul metroului bucureștean. Acesta are mai multe opriri, pe care le puteți găsi în lista de mai jos. Puteți accesa informațiile făcând clic pe ele.

Metrou - LOGO 2  Tudor Arghezi

Metrou - LOGO 2  Berceni

Metrou - LOGO 2  Dimitrie Leonida

Metrou - LOGO 2  Aparatorii Patriei

Metrou - LOGO 2  Piata Sudului

Metrou - LOGO 2  Constantin Brancoveanu

Metrou - LOGO 2  Eroii Revolutiei

Metrou - LOGO 2  Tineretului

Metrou - LOGO 2  Piata Unirii 2

Metrou - LOGO 2  Univeristate

Metrou - LOGO 2  Piata Romana

Metrou - LOGO 2  Piata Victoriei 1

Metrou - LOGO 2  Aviatorilor

Metrou - LOGO 2  Aurel Vlaicu

Metrou - LOGO 2  Pipera

 

Serviciul clienți

Dacă aveți întrebări despre metroul bucureștean, ne puteți contacta prin telefon sau prin e-mail.

Telefonul calatorului: 021-9264

E-mail: contact@metrorex.ro