Stația Eroii Revoluției nod important pe noua magistrală de metrou M4 ce va uni sectoarele 1 și 4

Rețeaua de metrou București se va extinde odată cu construirea noii Magistrale M4, care va lega Sectoarele 1 și 4 ale orașului. Proiectul, demarat în colaborare între Primăria Sectorului 4, Ministerul Transporturilor, Metrorex, Consiliul Județean Ilfov și Sectorul 5 al Capitalei, va avea finanțare din Programul Transport al Uniunii Europene 2021-2027.

Cu o investiție estimată la 2,5 miliarde de euro, provenind din surse europene nerambursabile, această magistrală se anunță a fi o soluție vitală pentru congestionarea traficului și îmbunătățirea mobilității în București. Primăria Sectorului 4 a depus deja cererea de finanțare, iar semnarea contractului este așteptată în următoarele 60 de zile.

Traseul complet al Magistralei 4 va cuprinde 14 stații, întinzându-se pe o distanță de aproximativ 11 kilometri, de la Gara de Nord 2 până la Gara Progresul. Această rețea subterană va traversa Sectoarele 1, 4 și 5, ajungând până în comuna Jilava din județul Ilfov.

Stația cheie a acestei magistrale va fi Eroii Revoluției 2, punct crucial de interconectare cu alte linii de metrou și mijloace de transport în comun. Celelalte stații incluse în traseu sunt: Știrbei Vodă, Bogdan Petriceicu Hașdeu, Uranus, George Rozorea, Chirigiu, Filaret, George Bacovia, Toporași, Nicolae Cajal, Luică, Giurgiului și Progresul. Acestea vor fi construite ținând cont de cele mai înalte standarde de siguranță și accesibilitate, asigurându-se că sunt adaptate pentru persoanele cu dizabilități.

Procedura de licitație publică pentru proiectare și execuție este planificată să fie lansată în S.I.C.A.P. până la finalul lunii februarie 2024, iar lucrările vor începe în paralel, pe tronsoane bine definite. Astfel, se conturează o perspectivă încurajatoare pentru un sistem de transport public modernizat și eficient în Capitala României.

statia eroii revolutiei

Articol scris de ZonadeSud.ro în 21 Februarie 2024