Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, anunță începerea lucrărilor la Pasajul Apărătorii Patriei

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a declarat pe platforma de socializare Facebook, anunțând începerea lucrărilor la un nou proiect major pentru fluidizarea traficului în București. Este vorba despre construcția unui pasaj rutier suprateran în intersecția de la Apărătorii Patriei, o zonă cunoscută pentru ambuteiajele frecvente.

"Se spune că, dacă vrei să îi unești pe oameni, trebuie să construiești poduri.👨‍👨‍👦‍👦

Până acum, am construit Pasajul Europa Unită și urmează să mai ridicăm încă unul, la Apărătorii Patriei, la care am început deja lucrările. 🏗", a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.
 

Planurile pentru acest proiect au fost făcute cunoscute încă din anul precedent, iar construcția trebuia să înceapă în toamnă. Pasajul propus, cu o lungime de 140 de metri, va traversa Șoseaua Berceni, conectând strada Sergent Ion Iriceanu cu strada Turnu Măgurele, în apropierea stației de metrou Apărătorii Patriei. Costul total al acestui proiect este estimat la aproximativ 57 de milioane de lei, conform informațiilor furnizate de Primăria Sectorului 4.

Lucrările au început deja, iar autoritățile promit că acest pasaj va ajuta la eliberarea unui punct critic din traficul bucureștean. Însă, nu s-a precizat clar cât va dura întregul șantier. Cu toate acestea, se poate lua în considerare durata de doi ani necesară pentru finalizarea Pasajului Europa Unită, un alt proiect similar realizat în zonă.

Cu anunțul recent, locuitorii din zonă și șoferii sunt așteptați să fie atenți la eventualele restricții de trafic și să fie conștienți de posibilele deranjamente generate de lucrările în desfășurare. Este de așteptat ca Primăria să continue să ofere actualizări pe parcursul evoluției proiectului, în scopul de a menține transparența și de a minimiza disconfortul pentru comunitatea locală.

La începutul anului, , primarul Daniel Băluță, anunța că primăria sectorului 4 se pregătește să continue seria de investiții masive din anii precedenți, anunțând o serie de proiecte de anvergură pentru anul 2024.

pasaj aparatorii patriei

Articol scris de ZonadeSud.ro în 21 Februarie 2024