Primăria Sectorului 4: Se construiește o nouă linie de metrou ce va trece și prin județul Ilfov

Primăria Sectorului 4 a depus în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) proiectul pentru construcția unei noi magistrale de metrou, M4. Această linie de metrou va conecta Gara de Nord 2 și Gara Progresul, traversând și unele zone din Ilfov, reprezentând o soluție vitală pentru decongestionarea traficului și facilitarea accesului rapid către diverse zone ale Bucureștiului și ale județului Ilfov.

Costul proiectului se ridică la 2,5 miliarde de euro

Costul estimat al acestui proiect se ridică la 2,5 miliarde de euro, iar finanțarea va fi asigurată prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), indicând că lucrările ar trebui să fie finalizate în următorii ani.

Reprezentanții Primăriei Sectorului 4 au subliniat angajamentul lor pentru dezvoltarea infrastructurii strategice a Capitalei, aducând metroul de la Gara de Nord până la Gara Progresul.

Proiectul va fi detaliat în cadrul unei conferințe de presă susținute de primarul Daniel Băluță, la care vor participa și alte personalități importante din domeniul administrației publice și al transportului.

Ce caracteristici principale va avea linia de metrou M4:

  • Lungime traseu: 11,94 km;
  • 13 stații noi de metrou, plus 1 depou;
  • 1 stație existentă;
  • 219.288,00 mp de proiectare a spațiilor publice și tehnice;
  • 141 de escalatoare, 60 de lifturi, 4 platforme elevatoare și 8 trotuare rulante.

Traseul noii linii de metrou M4 va facilita accesul călătorilor în diverse zone ale Bucureștiului și Ilfovului, făcând legătura cu magistralele de metrou existente și propuse. Printre zonele traversate se numără Gara de Nord, străzile Berzei și Vasile Pârvan, Calea 13 Septembrie, bulevardul Tudor Vladimirescu, precum și șoseaua Viilor și șoseaua Giurgiului.

statia-eroii-revolutiei metrou m4

Articol scris de ZonadeSud.ro in 11 Aprilie 2024