O nouă linie de transport în comun, unde vor opera autobuze electrice, conectează Popești-Leordeni de sectoarele 3 și 4 ale Capitalei

O noua linie de transport public in comun, va face legatura intre statia de metrou Berceni( Sectorul 4) si statia de metrou Nicolae Teclu ( Sectorul 3) traversand orasul Popesti-Leordeni

Orașul Popești-Leordeni a intrat în era modernizării în ceea ce privește transportul public, odată cu inaugurarea unei noi linii de autobuze electrice. Anunțul a fost făcut de primarul orașului Popești Leordeni, domnul Petre Iacob, pe pagina sa personală de Facebook, marcând un moment semnificativ pentru comunitatea din zonă.

"Au sosit autobuzele electrice - O noua linie de transport public in comun, va face legatura intre statia de metrou Berceni( Sectorul 4) si statia de metrou Nicolae Teclu ( Sectorul 3) traversand orasul Popesti-Leordeni ( Ilfov).
In numar de 5, autobuzele electrice fac obiectul unei finantari de aproximativ 3.000.000 euro, fonduri europene nerambursabile si vor deservi urmatoarea ruta:
Pasarela Pietonala Popesti-Leordeni - Str.Popesti Vest - Strada Drumul Fermei ( Parcul Co piilor , Campusul Preuniversitar si Sos.Oltenitei) - Strada Paraul Rece - Gradinita nr.1 din Str.Unirii - Drumul Prieteniei - Parcul Viscofil- Sos.Leordeni - Liceul Radu Popescu - Stadionul Inter-Gaz - Str.Sabarului - Cartierul Confort City - Cartierul Trend Residence - Cheiul Dambovitei - Str.Nicolae Teclu - Bld.Theodor Pallady ( IKEA, METRO, JUMBO, DEDEMAN, LIDL, KAUFLAND, LERLOY MERLIN) cu intoarcere la statia de metrou Nicolae Teclu.
Autobuzele vor fi operate in baza unui protocol agreat de Primaria Capitalei de ADI Transport prin STV.
Astazi am facut alaturi de echipa din aparatul de specialitate primele probe de traseu iar timpul pentru toata lungimea traseului este de aproximativ 42 min cu tot cu oprirea in statii.
Cu toate cele 5 autobuze prinse in circuit timpul de asteptare intr-o statie n-ar trebui sa depaseasca 16-18 min.
Momentan asteptam aprobarile Enel pentru montarea statiilor de incarcare dar in paralel vom demara de saptamana viitoare amenajarea statiilor de autobuz pe intreg traseul.", a declarat domnul Petre Iacob, primarul orașului Popești Leordeni.

Cu o investiție de aproximativ 3.000.000 euro, proveniți din fonduri europene nerambursabile, acest proiect aduce în prim-plan un sistem de transport durabil și modern. Linia de autobuze va facilita legătura între stația de metrou Berceni din sectorul 4 și stația de metrou Nicolae Teclu din sectorul 3, traversând orașul Popești-Leordeni din județul Ilfov.

Flota de 5 autobuze electrice va deservi o rută strategică, acoperind punctele importante din oraș, precum Parcul Copiilor, Campusul Preuniversitar, Liceul Radu Popescu și Cartierul Trend Residence. De asemenea, traseul include și artere importante precum Șoseaua Olteniței și Bulevardul Theodor Pallady, puncte cheie pentru accesul la diverse facilități comerciale și de divertisment, cum ar fi IKEA, METRO, JUMBO sau KAUFLAND.

Operarea autobuzelor se va realiza în cadrul unui protocol agreat de Primăria Capitalei prin ADI Transport și STV, garantând astfel un serviciu eficient și bine gestionat.

Această inițiativă nu doar îmbunătățește mobilitatea locuitorilor din Popești-Leordeni, ci contribuie și la reducerea poluării și la promovarea unui mod de viață mai sustenabil în zonă.

Vezi mai jos traseul autobuzelor electrice ce fac legătura între stația de metrou Berceni și stația de metrou Nicolae Teclu traversând orașul Popești Leordeni

traseu autobuze electrice Popesti Leordeni

Articol scris de ZonadeSud.ro în 20 Martie 2024