Popești-Leordeni - Orașul de lângă București unde se construiesc sute de apartamente noi

Din ce în ce mai mulți români aleg să se mute din București spre periferie. Din cauza poluării excesive sau a nivelului de trai, oamenii din București aleg să se mute într-un loc mai liniștit.

Pentru a evita aglomerația și zarva zonelor centrale, tot mai mulți bucureșteni se orientează către periferii. Experții imobiliari spun că zonele Bragadiru, Tunari-Pipera sau Popești-Leordeni sunt câteva dintre zonele alese de bucureșteni pentru a migra din aglomerația din Capitală.

Chestionat în cadrul unui interviu referitor la calitatea oferită de zona Chiajna, expertul imobiliar a precizat că zone precum Chiajna, Militari sau Bragadiru au înregistrat scăderi de interes pentru că sunt foarte multe aspecte de care tinerii țin cont, atât din punct de vedere al infrastructurii, cât și al mobilității.

"La fondarea Companiei Imobiliare Premier, în urmă cu 30 de ani , sudul metropolei bucureștene era departe de imaginea din prezent. Orașul Popești-Leordeni, cu atât mai mult... Această arie presupunea pe atunci o întindere imensă de vii, de plantații de porumb și cartofi, îngrijite de o mână de bulgari catolici. Artere care acum sunt pline de viață, de comerț înfloritor, de cărucioare în care tinerii își poartă copiii, acum 30 de ani nici nu aveau nici măcar nume (erau simple drumuri de pământ, de 4 metri lățime, ce purtau denumirea: "drumuri de exploatare"!). În anul 1994 (ca să nu spunem chiar 2004), pe aici, un metru patrat de teren se vindea în eurocenți . Acum, un loc de parcare a ajuns să se vânda cu peste 5.000 de euro. Popești-Leordeni a preluat ștafeta de la sectorul 4, cu zeci de ansambluri rezidențiale ce propun mii de variante tinerilor și investitorilor. Orașul de la granita de sud a capitalei speculează din plin conexiunile cu Sectorul 4, legătura directă cu Șoseaua Berceni, magistrala de metrou M2 și deja renumitele stații Metrou Dimitrie Leonida (fostă IMGB), Metrou Berceni și, mai nou, Metrou Tudor Arghezi. S-au născut o multitudine de branduri "autohtone" ce reprezintă, oricând, alternative viabile pentru orice tip de familie, pentru orice buget sau pretenție. În ultima perioadă, Bucurestiul ține greu pasul cu Orașul Popești-Leordeni, măcar din punct de vedere al dezvoltărilor imobiliare.
Popești-Leordeni se impune că principalul punct de atracție pentru cei care doresc să achiziționeze un imobil nou în apropierea Bucureștiului. Alte zone de interes pentru potențialii cumpărători interesați să cumpere în apropiere de București sunt Bragadiru și Tunari-Pipera.
Misiunea, asumată conștient de Compania imobiliară Premier, nu se va termina niciodată. Zona de Sud s-a ridicat la rangul actual și datorită legăturii pe mai multe paliere dintre București și Popești-Leordeni. Se va extinde permanent, în același ritm (poate și mai rapid!).", a declarat Giulio Angheloiu, manager Premier Imobiliare.

Popești-Leordeni, un oraș din apropierea Bucureștiului, a devenit un punct de atracție major pentru cei ce doresc să se mute din aglomerația capitalei. Sute de apartamente noi sunt în construcție în această zonă, oferind o alternativă tentantă pentru locuințe într-un mediu mai liniștit și mai puțin poluat.

Palm Residence Popesti Leordeni

Articol scris de ZonadeSud.ro în 19 Martie 2024