Daniel Bălută: Extindem proiectul de montare a gardurilor verzi în sectorul 4

Primarul Sectorului 4, Daniel Bălută, a anunțat pe pagina sa de facebook că inițiativa de montare a gardurilor verzi se extinde, iar echipa de la Totul Verde a început deja lucrările pe Șoseaua Giurgiului. Această decizie vine în contextul eforturilor continue pentru mărirea suprafeței de spațiu verde în sector, chiar și pe vertical, cu scopul de a combate poluarea și praful și de a îmbunătăți aspectul estetic al zonei.

Primul proiect de acest gen implementat în sector a fost la Colegiul Național ”Octav Onicescu”, unde una dintre fațadele clădirii a fost înfrumusețată cu o mini grădină verticală, folosind plante care rezistă la condiții variate de mediu, precum căldura, frigul și umezeala.

"Continuăm să montăm garduri verzi în Sectorul 4! Colegii de la Totul Verde au ajuns și pe Șoseaua Giurgiului!
Prin astfel de proiecte dorim să mărim suprafața de spațiu verde din sector, chiar și pe vertical, pentru combaterea poluării, a prafului, dar și pentru a da un aspect estetic plăcut vizual zonei respective.
Primul proiect de acest gen implementat în sectorul nostru a fost la Colegiul Național ”Octav Onicescu”. Aici, una dintre fațadele clădirii, a fost ”îmbrăcată” într-o mini grădină, formată numai din plante care rezistă la căldură, frig și umezeală.", a declarat Primarul Sectorului 4, Daniel Bălută.  

Inițiativa de montare a gardurilor verzi nu doar că aduce beneficii estetice, ci și contribuie la îmbunătățirea calității aerului și la crearea unui mediu mai sănătos și mai plăcut pentru locuitorii sectorului 4. Aceste proiecte demonstrează angajamentul primarului Daniel Bălută și al echipei sale în promovarea dezvoltării durabile și a unui mediu urban mai verde și mai prietenos.

garduri verzi sector 4

Articol scris de ZonadeSud.ro în 26 Februarie 2024