Clinica de Stomatologie de pe Șoseaua Olteniței din Sectorul 4 se deschide din 17 iunie

Începând cu data de 17 iunie, se va deschide cel mai important obiectiv de infrastructură medicală cu profil stomatologic realizat de o administrație locală în ultimii 50 de ani. Anunțul a fost făcut de primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, în cadrul unei conferințe de presă desfășurată la noua Clinica de Stomatologie, situată pe Șoseaua Olteniței nr. 9.

„Deschidem Clinica de Stomatologie pe 17 iunie, iar aceasta va fi locul în care comunitatea noastră atinge două obiective importante. În primul rând, oamenii din Sectorul 4 vor avea acces la un centru de tratament amenajat la standarde occidentale, iar apoi, discutăm despre o evoluție importantă la nivelul învățământului medical românesc. Pentru acest lucru, a fost nevoie de un efort conjugat, de oameni inimoși, de o echipă guvernamentală, dar și de ajutor substanțial de la Parlament. Așa am reușit să avem rezultate și mă gândesc, în primul rând, la UPU Bagdasar-Arseni, la Centrul de Arși de la același spital, dar și la viitoarea maternitate de la Spitalul Sf. Ioan, la clădirea Zerlendi a Institutului Marius Nasta, dar și la modulul de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială pe care urmează să îl construim. Aici, la Spitalul de Stomatologie vor veni, într-o primă etapă, angajații UMF Carol Davila, iar în a doua etapă, vom angaja personal medical. Vom crea locuri de muncă în condiții occidentale, pentru un număr mare de profesioniști. De la 1 septembrie, vom derula mai multe programe sociale, prin care vom putea sa acordăm o serie de tratamente gratuite, prin intermediul unei comisii medicale, astfel că ne vom adresa atât persoanelor active, cât și seniorilor. Nimic din toate acestea nu ar fi fost posibile, fapt pentru care le mulțumesc tuturor partenerilor noștri, tuturor celor care au muncit pentru ca acest obiectiv să fie realizat”, a declarat Daniel Băluță.  

Clinica, ce va fi operaționalizată de către Spitalul Universitar de Urgență București și UMF „Carol Davila”, va oferi tratamente stomatologice pacienților de toate vârstele din întreg Bucureștiul. În plus, va crea locuri de muncă bine plătite pentru personalul medical din sistemul public de sănătate, oferindu-le motive solide pentru a rămâne în România.

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, prezent și dânsul la eveniment, a declarat: „Ceea ce vedem aici înseamnă eficiență în administrație, înseamnă o viziune complexă. Înseamnă un primar aplicat, care nu are războaie cu nimeni, dar care caută tot timpul parteneriate în toate instituțiile statului român. Știu de primarul Daniel Băluță că e implicat la spitalul Marius Nasta, investiția prin PNRR, știu că are și la Sf. Ioan prima maternitate care se construiește în București după Revoluție, practic el închide un cerc. Un cerc din care nu face parte și Primăria Capitalei. Daniel Băluță are capacitatea de a găsi peste tot parteneri și de a construi pentru oamenii din Sectorul 4 și nu numai”,

Acest nou și modern spital de stomatologie din România, situat pe Șoseaua Olteniței nr. 9, dispune de 65 de cabinete medicale, săli de așteptare și o sală de operație, toate echipate cu aparatură ultramodernă. Investiția totală în acest proiect se ridică la 60 de milioane de lei, din care 40 de milioane au fost alocate construcției și 20 de milioane pentru dotările necesare.

Senatoarea Gabriela Firea, prezentă la eveniment, a subliniat eforturile considerabile depuse de primarul Daniel Băluță pentru a găsi surse de finanțare care să asigure finalizarea construcției spitalului.

„Am răspuns prezent atunci când colegul meu, Daniel Băluță, m-a contactat și mi-a spus că mai este nevoie de finanțare în continuare pentru finalizarea amenajării acestui Spital de Stomatologie și împreună cu ai mei colegi parlamentari am scris, noaptea târziu, un amendament la bugetul de stat, ne-am prezentat a doua zi în comisii, l-am susținut, am convins și alți colegi din Parlament să voteze și am reușit să contribuim, așadar, cu o sumă consistentă la finalizarea acestei investiții în sănătate.”, a declarat Gabriela Firea.

clinica stomatologie sector 4

Articol scris de ZonadeSud.ro in 14 Mai 2024