Studiu Primăria Capitalei: Sectorul 4 este cea mai sigură zonă din București

Conform unui studiu recent comandat de Primăria Capitalei și care stă la baza Planului de Ordine și Siguranță Publică pentru anul 2024, Sectorul 4 se confirmă ca fiind cea mai sigură zonă din București, a declarat într-o postare pe facebook, primarul sectorului 4, Daniel Băluță.

Analiza datelor din anul precedent, 2023, arată că din cele peste 16.000 de delicte petrecute în București, Sectorul 4 a înregistrat cele mai puține infracțiuni.

Acest rezultat reprezintă o confirmare a faptului că măsurile implementate în anii precedenți pentru creșterea gradului de siguranță publică își fac efectul în Sectorul 4. Comunitatea se bucură de o atmosferă sigură și stabilă, iar acest lucru este reflectat în statistici.

În contrast, studiul indică că zonele cele mai periculoase ale orașului sunt Sectorul 3, urmat de Sectoarele 2 și 6. Aceste zone au înregistrat un număr semnificativ mai mare de infracțiuni, în special tâlhării. Persoanele în vârstă sunt adesea ținta atacurilor, în special în parcuri sau la semafor.

În ceea ce privește furturile din autoturisme, Sectorul 2 domină clasamentul în timpul nopții, fiind urmat de Sectoarele 5 și 3. În schimb, Sectorul 4 se situează la coada clasamentului în acest domeniu, alături de Sectoarele 6 și 1.

Aceste rezultate subliniază angajamentul Sectorului 4 pentru asigurarea unui mediu sigur și protejat pentru locuitorii săi. Prin eforturile constante în domeniul siguranței publice, Sectorul 4 continuă să fie o alegere de top pentru cei care caută un mediu urban prietenos și sigur în București.

La nivel european, conform statisticilor Numbeo, Capitala României ocupă locul 66, în urcare cu o poziție față de clasamentul anterior

studiu primaria capitalei

Articol scris de ZonadeSud.ro în 30 Ianuarie 2024