Statia de Metrou Timpuri Noi

Panou Metrou - TIMPURI NOI

Metrou Timpuri Noi este una dintre primele statii de metrou din Bucuresti. A fost deschisa in 1979, odata cu inaugurarea primul tronson al magistralei M1, între stațiile Timpuri Noi și Semănătoarea (actualmente Petrasxhe Poenaru). . Statia Timpuri Noi a fost capatul vestic de linie al magistralei M1 timp de doi ani, din 1979 pana in 1981. In anul 1981,  a doua etapa de constructie a magistralei M1 fost completata, iar linia s-a prelungit pana la Republica, ce a devenit noul capat de linie.

Astazi deserveste cu succes magistralele M1 si M3 (inaugurată pe 19 august 1983 , ce parcurge orașul de la vest la est pe ruta Preciziei - Anghel Saligny).

Numele statiei de metrou Timpuri Noi provine de la fosta fabrica de renume din apropiere, care a fost intre timp demolata (2010),In locul fostei fabrici au fost edificate o serie de cladiri de birouri, precum si o zona rezidentiala.

Statia de Metrou Timpuri Noi deserveste cu succes cartierul Tineretului, Bulevardul Gheorghe Sincai, intreaga zona Vacaresti, Splaiul Unirii si zonele adiacente,  precum si si o serie de institutii de invatamant superior (Universitatea Nicolae Titulescu, Universitatea Titu Maiorescu și Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir), Colegiul Național Mihai Eminescu , dar și alte instutuții de învățământ (Școala 81, Școala 97, etc) de pe raza sectorului 4.

Statia Timpuri Noi are pereti cu faianta galbena, alba si rosie. Acest design s-a pastrat timp de 40 de ani, in prezent statia aratand aproximativ la fel ca la deschiderea sa in 1979.

În data de 7 Septembrie 2023, Consiliul de Administrație  al Metrorex a votat în unanimitate schimbarea denumirii stației de metrou Timpuri Noi în numele Octavian Udriște, fiind omul care a semnat punerea în funcțiune a primului tronson de metrou în 1979.

Stația Timpuri Noi este situată în Splaiul Unirii, București, România.

Accesul la stația Timpuri Noi

Acesta poate fi accesat prin următoarea intrare:

Acces 1: C487+M8 București, România.

https://maps.app.goo.gl/QSgYsGEcQQjMTBf79 

Terminale conectate la stația Timpuri Noi

M1 Pantelimon - Distror 2

 

Serviciul clienți

Dacă aveți întrebări despre metroul bucureștean, ne puteți contacta prin telefon sau prin e-mail.

Telefonul calatorului: 021-9264

E-mail: contact@metrorex.ro