Serviciu privat de pompieri pentru Parcul Natural Văcărești contractat de administrația parcului

Administrația Parcului Natural Văcărești asigură siguranța parcului cu un serviciu privat de pompieri

Parcul Natural Văcărești, unul dintre ultimele colțuri sălbatice din București, se confruntă cu amenințarea constantă a incendiilor, iar pentru a face față acestei provocări, administrația parcului a luat o măsură care să evite în viitor aceste riscuri. Recent, s-a încheiat un contract pentru un serviciu privat de pompieri, menit să ofere o intervenție rapidă în cazul izbucnirii unui incendiu.

Incendiu de proporții anul acesta în Parcul Natural Văcărești

Pe data de 20 martie, Parcul Natural Văcărești a fost martorul unui incendiu de proporții, cuprinzând peste 7.000 de metri pătrați. Pentru a face față acestei situații critice, au fost alertate nu mai puțin de 11 autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Pentru a evita pe viitor astfel de situații, administrația parcului a acționat rapid și a semnat un contract pentru un serviciu privat de pompieri, care va asigura o prezență vigilentă și promptă în parcul natural. Echipajele de pompieri vor fi dotate cu autospeciale și vor fi formate din 4 servanți, pregătiți să intervină eficient în caz de necesitate.

"Încă de la înființarea Administrației Parcul Natural Văcărești am făcut eforturi să prevenim incendiile de vegetație din parc. Deși numărul de incendii și suprafețele afectate de incendii s-au redus semnificativ, credem că încă nu e de ajuns.

Azi suntem foarte bucuroși să comunicăm reușita contractării unui serviciu privat de pompieri care va răspunde în timpul cel mai scurt apelurilor de urgență cu autospeciale și cu 4 servanți.
Este încă un pas pentru siguranța biodiversității și a speciilor care și-au găsit casă în parc! Mulțumim că sunteți alături de noi!" au declarat, pe pagina lor de facebook, cei de la Administrația Parcului Natural Văcărești.

Incendiile reprezintă una dintre cele mai mari amenințări pentru Delta Văcărești, iar cauzele acestora rămân adesea necunoscute. Administrația parcului dorește să asigure siguranța și protecția acestui loc minunat, care reprezintă o oază de natură în mijlocul agitației urbane.

Prin această inițiativă, se urmărește nu doar prevenirea și gestionarea eficientă a incendiilor, ci și protejarea biodiversității și a frumuseții naturale a Parcului Natural Văcărești, pentru ca aceasta să poată fi admirată și apreciată de generațiile viitoare.

Sursa foto: Administrația Parcului Natural Văcărești
parcul national vacaresti
Articol scris de ZonadeSud.ro in 19 Aprilie 2024