SECTORUL 4 - construcții modulare la încă 2 școli

Criza spațiilor educaționale din București: Ce soluții se pot găsi rapid de către autorități

Bucureștiul se confruntă cu una dintre cele mai presante probleme ale sistemului educațional - lipsa spațiilor adecvate pentru elevi.

Nici sectorul 4 nu face excepție, iar autoritățile au luat măsuri pentru a rezolva această problemă acută.

Decizia recentă aprobă amplasarea a peste 700 de elevi în containere modulare, ca parte a unui proiect de hotărâre aprobat. Două școli gimnaziale din sectorul 4, nr. 190 și nr. 194, vor beneficia de aceste soluții temporare.

"Aceste investiții își propun să contribuie la rezolvarea uneia dintre cele mai acute probleme cu care se confruntă învățământul, și anume insuficiența unităților de învățământ care să asigure accesul la un proces educațional de calitate.", se arată în proiect.

La Școala Gimnazială nr. 190, vor fi construite două containere modulare cu cinci clase la parter și cinci la etaj, având capacitatea de a găzdui 240 de elevi. Suprafața totală utilă va ajunge la aproximativ 700 de metri pătrați. Cu ajutorul specialiștilor de la Totul Verde, aceste containere vor fi integrate pe o platformă betonată deja existentă, beneficiind și de o rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități.

La Școala Gimnazială nr. 194, capacitatea va fi dublă, având în vedere că containerele vor putea găzdui aproximativ 480 de elevi. Acestea vor fi dispuse în formă de U, cu un total de 20 de clase. Înălțimea construcției va fi de un etaj, conform reglementărilor.

Cele 20 de clase vor fi distribuite strategic, cu trei săli de clasă și un coridor de distribuție pe latura vestică, două săli de clasă pe latura estică și cinci săli de clasă pe latura lungă a clădirii. În plus, vor fi amenajate și trei căi de evacuare pentru siguranța elevilor.

Aceste inițiative reprezintă un răspuns necesar și prompt la criza spațiilor educaționale din București, oferind o soluție temporară până când problemele structurale vor fi rezolvate pe termen lung.

scoala 190 sector 4 bucuresti

Articol scris de ZonadeSud.ro în 13 Martie 2024