Sectorul 4 are aprobat un buget record anul acesta

Record de 3,6 miliarde de lei, din care 1,5 miliarde fonduri europene nerambursabile, vor fi direcționați către proiecte esențiale de infrastructură și servicii comunitare

Sectorul 4 din București urmează să beneficieze în anul 2024 de un buget remarcabil, conceput pentru a susține o dezvoltare sănătoasă și adaptată nevoilor actuale ale comunității, conform unei declarații a domnului Daniel Băluță, primarul sectorului 4.

Cu un total de 3,6 miliarde de lei aprobate, dintre care 1,5 miliarde reprezintă fonduri europene nerambursabile accesate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), autoritățile locale au pus bazele pentru implementarea unor proiecte de amploare și impact pozitiv.

" Sectorul 4 are buget aprobat! Nu unul oarecare, ci unul atât de bine structurat, încât comunitatea noastră să poată să implementeze proiectele atât de necesare pentru o dezvoltare sănătoasă, adaptată nevoilor anului 2024.

Anul acesta, reușim să atingem un record de 3,6 miliarde de lei, din care 1,5 miliarde reprezintă fonduri europene nerambursabile accesate prin PNRR. Mai bine de două treimi din bugetul total, adică peste 2,4 miliarde de lei, vor fi direcționați către investiții.
Banii vor merge către reabilitarea termică a blocurilor de locuințe, către consolidarea, modernizarea și dotarea cu materiale și aparatură specifică de ultimă generație a unităților de învățământ, către infrastructura critică, extinderea și regenerarea spațiilor publice, asistență socială, ordine publică, dar și către crearea de noi spații verzi", a declarat Daniel Băluță, primarul sectorului 4.

Mai mult de două treimi din acest buget substanțial, adică peste 2,4 miliarde de lei, vor fi direcționați către investiții în infrastructură, servicii publice și dezvoltare comunitară. Printre prioritățile majore se numără:

  1. Reabilitarea termică a blocurilor de locuințe: Un aspect esențial pentru îmbunătățirea condițiilor de trai și reducerea consumului energetic al locuitorilor din Sectorul 4.

  2. Modernizarea și dotarea unităților de învățământ: Investiții în educație prin consolidarea, modernizarea și echiparea școlilor cu materiale și tehnologii de ultimă generație, în vederea asigurării unui mediu propice pentru dezvoltarea elevilor.

  3. Infrastructura critică și extinderea spațiilor publice: Amenajarea și modernizarea infrastructurii critice, precum și extinderea și regenerarea spațiilor publice pentru a întâmpina nevoile unei comunități în creștere și pentru a promova interacțiunea socială și recreerea în mediul urban.

  4. Asistență socială și ordine publică: Investiții în programe sociale și măsuri pentru asigurarea unui climat de siguranță și ordine în Sectorul 4.

  5. Crearea de noi spații verzi: O preocupare continuă pentru îmbunătățirea calității mediului înconjurător și promovarea unui stil de viață sănătos prin crearea și îngrijirea parcurilor și zonelor verzi.

    berceni arena

Articol scris de ZonadeSud.ro în 9 Februarie 2024