Primarul Sectorului 4 al Capitalei, Daniel Băluță a anunțat că parcarea de tip „park & ride” de la IMGB a devenit o parcare cu plată, la un preț de 3 lei/ora

Parcarea de tip „park & ride” de la IMGB a devenit o parcare cu plată, la un preț de 3 lei/ora

Într-o postare pe pagina personală de facebook, primarul Sectorului 4 al Capitalei, Daniel Băluță a anunțat că parcarea de tip „park & ride” de la IMGB a devenit o parcare cu plată, la un preț de 3 lei/ora. Acest tip de parcare, destinat celor care doresc să își lase mașinile în apropierea stațiilor de metrou sau a punctelor cheie de transport public și să își continue călătoria cu mijloace de transport în comun, va impune un tarif de 3 lei pe oră, în intervalul 05:00-23:00.

Parcarea este dotată cu aproximativ 450 de locuri și este supravegheată video pentru siguranța utilizatorilor. Această măsură vine în contextul în care Primăria Sectorului 4 a amenajat peste 1.000 de noi locuri de parcare de tip „park & ride” în apropierea celor mai mari stații de metrou din sector, cum ar fi Piața Sudului, Apărătorii Patriei, Dimitrie Leonida și IMGB.

"Practic, cei care intră în București și vor să-și continue drumul către centrul orașului cu metroul, își pot lăsa mașinile în siguranță în aceste parcări supravegheate video de pe Șoseaua Berceni, pentru care vor plăti doar 3 lei în intervalul 05:00-23:00.
Odată create astfel de facilități reușim să reducem atât timpii petrecuți în trafic, poluarea și să încurajăm deopotrivă folosirea mijloacelor de transport nepoluant.", a declarat primarul Sectorului 4 al Capitalei, Daniel Băluță.

Conform Regulamentului privind parcările publice aflate în administrarea Sectorului 4 al Capitalei, parcările de tip „park & ride” permit accesul autovehiculelor cu o masă totală de până la 3,5 tone și/sau dimensiuni maxime de 2,5 m lățime și 5,5 m lungime.

Orarul de funcționare al parcării este de luni până duminică, în intervalul orar 00:00-24:00. Tariful de parcarea este de 3 lei pe interval întreg, în intervalul 07:00-19:00, și de 3 lei pe oră în afara acestui interval. De asemenea, parcările de tip „park & ride” nu oferă posibilitatea de a face abonamente, deoarece nu sunt destinate parcării pe termen lung, ci sunt menite să faciliteze călătoriile cu transportul în comun în oraș.

parcare IMGB

Articol scris de ZonadeSud.ro in 11 Aprilie 2024