Primăria Sectorului 4 a comunicat că va aloca fonduri pentru construirea a peste 2.000 de noi locuri în creșe și grădinițe din sector

Primăria Sectorului 4 al Municipiului București continuă eforturile de a rezolva problema lipsei de locuri în creșele și grădinițele publice pentru copiii cu vârste între 0 și 6 ani. Până în prezent, aproximativ 2.500 de cereri de înscriere nu au putut fi onorate din cauza lipsei de spații disponibile în zona de Sud a Bucureștiului.

Pentru a aborda această criză acută, autoritatea locală a Sectorului 4 a început să reconfigureze și să transforme clădiri existente în noi creșe și grădinițe. Prima etapă a acestui proces a fost finalizată în zona Nițu Vasile, unde fostul sediu al Direcției de Taxe și Impozite Locale Sector 4 a fost modernizat și reconfigurat pentru a primi aproximativ 120 de copii începând cu septembrie 2023.

Lucrările similare sunt în curs de desfășurare și pentru alte clădiri, inclusiv fostul sediu al Direcției Generale de Poliție Locală Sector 4 din Aleea Ciceu și clădirea din strada Enache Ion, unde a funcționat Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4 până anul trecut.

În anul 2024, se vor adăuga cel puțin patru unități educaționale noi, iar construcția unei grădinițe și a unei creșe pe bulevardul Metalurgiei 214-220 va începe în curând. Paralel cu aceasta, se vor moderniza și reconfigura alte trei spații aflate în administrarea Sectorului 4, care nu mai justifică funcția actuală de spații comerciale, în contextul necesității urgente de a crea noi locuri în creșe și grădinițe.

Toate aceste modificări vor fi supuse aprobării Consiliului General al Municipiului București pentru schimbarea destinației acestor spații comerciale în unități de învățământ preșcolar.

Administrația locală din Sectorul 4 intenționează să continue identificarea soluțiilor necesare pentru acoperirea integrală a cererilor de locuri în creșe și grădinițe, folosind fonduri locale, naționale sau europene.

Fenomenul de creștere demografică semnificativă în Sectorul 4, generat de dezvoltarea economică și a infrastructurii, a creat o nevoie urgentă de investiții în infrastructura educațională. În ultimii patru ani, s-au născut 13.000 de copii în aproximativ 10.000 de familii noi în Sectorul 4. Administrația locală a realizat investiții de peste 300 de milioane de lei în securitatea la incendiu, consolidare, reabilitare termică și modernizare a unităților de învățământ. Lucrările de extindere a spațiului educațional au avut loc și la grădinițe, precum Școala Gimnazială Nr. 194, Școala Gimnazială Nr. 165, Școala Gimnazială Emil Racoviță, Școala Gimnazială Nr. 133, Școala Gimnazială George Bacovia, Școala Gimnazială Nr. 100 și Școala Gimnazială Nr. 97.

Prin aceste măsuri, autoritățile locale își propun să facă față cererii crescânde de locuri în creșe și grădinițe, asigurând condiții optime pentru educația copiilor în Sectorul 4 al Bucureștiului.

gradinita sectorul 4 bucuresti

gradinite sectorul 4

 

crese si gradinite sector 4

Articol scris de ZonadeSud.ro in 8 Ianuarie 2024