Primăria sectorului 4 a anunțat că procedura de licitație pentru proiectarea și execuția liniei de metrou M4, tronsonul dintre Gara de Nord și Gara Progresul, a devenit publică în SICAP

Primăria Sectorului 4 al Municipiului București a demarat procedura de licitație publică pentru extinderea liniei de metrou M4, între Gara de Nord și Gara Progresul, anunțând că aceasta este publică în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SICAP).

Sectorul 4, în calitate de lider de asociere, împreună cu Ministerul Transporturilor, Metrorex SA, Consiliul Județean Ilfov și Sectorul 5 al Capitalei, au lansat în SICAP procedura de licitație publică pentru demararea proiectantului și constructorului/constructorilor care urmează să extindă magistrala de metrou M4, Gara de Nord-Gara Progresul, proiect de importanță strategică pentru dezvoltarea infrastructurii de transport în București și în județul Ilfov.

„Conform anunțului cu nr. CN1068316/26.04.2024 – „Extinderea rețelei de metrou Magistrala 4 de metrou, secțiunea Gara de Nord – Gara Progresul”, operatorii economici interesați au posibilitatea de a se înscrie și de a depune ofertele până pe data de 27 iunie a.c., ora 15.00. După atribuirea și semnarea contractului de executare a lucrărilor de proiectare și execuție, câștigătorul licitației va avea la dispoziție 60 de luni pentru finalizarea construcției. Primele 10 luni sunt dedicate fazei inițiale de proiectare, pentru a permite demararea cât mai rapidă a lucrărilor de construcție.

Pentru finanțarea acestui proiect, Sectorul 4 a depus o cerere în valoare de 2,5 miliarde de euro, bani europeni nerambursabili, prin "Programul Transport" al Uniunii Europene 2021-2027. Traseul liniei M4 va include 14 stații, întinzându-se pe o lungime de aproximativ 12 kilometri, traversând sectoarele 1, 4 și 5 ale Capitalei, precum și comuna Jilava din județul Ilfov. Stațiile vor fi dotate conform celor mai înalte standarde de siguranță, inclusiv facilități pentru persoanele cu dizabilități și sisteme moderne de protecție a călătorilor, cum ar fi panouri de sticlă și uși automate.

Cele 14 stații ale traseului M4 sunt:

Gara de Nord 2 – Știrbei Vodă – Bogdan Petriceicu Hașdeu – Uranus – George Rozorea – Chirigiu – Filaret – Eroii Revoluției 2 – George Bacovia – Toporași – Nicolae Cajal – Luică – Giurgiului – Gara Progresul.

„Astăzi am făcut un pas înainte în proiectul de extindere a magistralei de metrou M4. Anunțul de participare la licitația deschisă în vederea identificării proiectanților și constructorilor care să aducă metroul de la Gara de Nord la Gara Progresul este public în Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Cu această ocazie, invit companiile de prestigiu din domeniu să se alăture demersului nostru și să fie parte a celei mai mari investiții publice derulate în ultimii ani în București”, a declarat pentru site-ul oficial al primăriei, Daniel Băluță, primarul Sectorului 4. 

Sursa foto: Primaria sector 4

linia de metrou M4 - sectorul 4

Articol scris de ZonadeSud.ro in 29 Aprilie 2024