Primăria Capitalei: Se va reabilita şi moderniza fântâna ornamentală din Parcul Tineretului

Consilierii municipali au luat decizii importante miercuri, adoptând trei proiecte de hotărâre ce vizează reabilitarea și modernizarea infrastructurii parcurilor din Capitală. Printre acestea se numără proiectele de revitalizare a fântânilor ornamentale din Parcul Tineretului și a celei arteziene Charles de Gaulle, precum și investiții esențiale pentru controlul nivelului apei din Lacul Circului.

Parcul Tineretului: Fântâna ornamentală va fi demolată integral şi se va reface pe aceeași amprentă conform noilor propuneri arhitecturale

Una dintre cele mai așteptate intervenții este reabilitarea și modernizarea fântânii ornamentale din Parcul Tineretului. Lucrările, ce vor dura doi ani, au o valoare totală de 11 milioane de lei. Situația actuală a fântânii este departe de a corespunde standardelor de frumusețe și funcționalitate necesare unei zone turistice de prestigiu. Bazinul este degradat, iar instalația de pompare și elementele metalice sunt afectate de uzură și rugină.

Conform proiectului, fântâna va fi demolată integral și refăcută pe aceeași amprentă, conform unor noi propuneri arhitecturale, ce vor aduce în prim-planul peisajului urban un element de frumusețe și rafinament.

Fântâna Charles de Gaulle: Restaurare și conservare

În același context, fântâna arteziană Charles de Gaulle va fi supusă unui proces amplu de restaurare și conservare. Investiția, estimată la 7,4 milioane lei, vizează readucerea la viață a acestui monument urban ce se află într-o stare avansată de degradare fizică. Mozaicul din centrul bazinului va fi restaurat, iar plăcile laterale de travertin vor fi refăcute integral pentru a reda strălucirea și eleganța originale.

Controlul nivelului de apă în Lacul Circului

În cadrul eforturilor de conservare a peisajului natural al parcurilor, s-a aprobat și un studiu de fezabilitate pentru captarea apei din subteran în vederea controlului nivelului Lacului Circului. Scăderea nivelului apei din lac a afectat grav ecosistemul local și peisajul parcului. Prin acest proiect, se propune reabilitarea forajelor existente și realizarea unui nou foraj în acviferul Colentina pentru a asigura necesarul de apă pentru irigații și menținerea nivelului optim al lacului.

fantana parcul tineretului

Articol scris de ZonadeSud.ro în 31 Ianuarie 2024