Pasaj pietonal subteran în Popești-Leordeni

Pasajul pietonal subteran din Popești-Leordeni: Un pas înainte pentru siguranța și fluidizarea traficului în Zona de Sud în cel mai important oraș din Ilfov

Anunțată de către Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scriosteanu, pe pagina personală de facebook, această inițiativă face parte dintr-un proiect mai amplu care vizează construirea a nu mai puțin de șase astfel de pasaje subterane în regiunea București-Ilfov. Potrivit anunțului oficial, pasajul din Popești-Leordeni va fi amplasat pe DN 4, în apropierea Primăriei, și va fi realizat conform standardelor europene, inclusiv cu dotări moderne precum lifturi pentru accesul facil al tuturor categoriilor de persoane.

Compania câștigătoare a contractului pentru acest proiect este TQM MANAGEMENT SRL, iar valoarea acestuia este de 308.000 lei, fără TVA. Această sumă este parte din finanțarea asigurată din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), evidențiindu-se astfel importanța acordată acestui tip de investiție în cadrul planurilor de dezvoltare regională și urbană.

Domnul Irinel Ionel Scriosteanu, a declarat că:
"Au fost desemnați câștigătorii pentru 6 pasaje pietonale subterane în județul Ilfov, care vor elabora Studiul de Fezabilitate și Proiectul pentru Autorizarea Lucrărilor de Construire pentru următoarele:

 
𝗣𝗼𝗽𝗲𝘀𝘁𝗶-𝗟𝗲𝗼𝗿𝗱𝗲𝗻𝗶
📍 Amenajare pasaj pietonal subteran pe DN 4 (km 8+929), în zona Primăriei
➡️ Câștigător TQM MANAGEMENT SRL, cu o valoare de 308.000 lei, fără TVA
 
𝗦𝗻𝗮𝗴𝗼𝘃
📍 Amenajare pasaj pietonal subteran DN 1 (km 28+730) intersecție cu DJ 101B km 12+100 (intersecție cu #Periș), în localitatea Tâncăbeşti, Ilfov
➡️ Câștigător TQM MANAGEMENT SRL, cu o valoare de 308.000 lei, fără TVA
 
𝗝𝗶𝗹𝗮𝘃𝗮
📍 Amenajare pasaj pietonal subteran pe DN 5 (km 8+700) - Cartierul Grădinița, stația autobuz Nicolae Bălcescu
📍 Amenajare pasaj pietonal subteran pe DN 5 (km 9+800), în dreptul parcării Arteca
📍 Amenajare pasaj pietonal subteran pe DN 5 (km 12+600), în zona fabricii de pâine și patiserie Koksal, deservind zona industrială și cartierul situat între strada Stadionului și Râul Sabar
➡️ Câștigător LIKE CONSULTING SRL, cu o valoare de 302.000 lei, fără TVA
𝗕𝗿𝗮𝗴𝗮𝗱𝗶𝗿𝘂
📍 Amenajare pasaj pietonal subteran pe DN 6, în zona Primăriei orașului Bragadiru, Ilfov
➡️ Câștigător TQM MANAGEMENT SRL, cu o valoare de 308.000 lei, fără TVA
Pasajele pietonale subterane vor fi dotate cu lifturi și vor fi realizate la standarde europene, scopul acestora constând în creșterea siguranței rutiere și a fluidizării traficului rutier."

Unul dintre obiectivele majore ale acestui proiect este îmbunătățirea siguranței rutiere și fluidizarea traficului. O soluție subterană pentru pietoni nu numai că asigură protecția acestora în fața pericolelor de pe șosea, dar și contribuie la reducerea congestiilor din zonă. Mai mult decât atât, acest tip de infrastructură vine să faciliteze mobilitatea și accesul la servicii și facilități din comunitate pentru toți locuitorii, indiferent de vârstă sau capacitate de deplasare.

Pasajul pietonal subteran din Popești-Leordeni nu este doar o investiție materială, ci și un simbol al angajamentului autorităților față de bunăstarea și siguranța cetățenilor. Este un pas înainte către un mediu urban mai sigur, mai accesibil și mai sustenabil pentru generațiile actuale și viitoare.

pasaj subteran popesti leordeni
Articol scris de ZonadeSud.ro in 29 Aprilie 2024