Parcul Tudor Arghezi - târg de produse tradiționale românești organizat de Ministerul Agriculturii în acest weekend

Poftim din România – Vatra Satului în Sectorul 4 - târg de produse tradiționale românești - 15-17 martie 2024

 

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) pregătește terenul pentru un eveniment de amploare ce îmbină gustul autentic al produselor tradiționale românești cu atmosfera plină de viață a Văii Satului. În colaborare cu Primăria Sectorului 4 și cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia, MADR va organiza weekend-ul acesta, (perioada 15-17 martie 2024), Târgul „Poftim din România – Vatra Satului în Sectorul 4”.

Vatra satului și obiceiurile sale fac ca valorile zonelor rurale și al neamului românesc să dăinuie. Toate acestea se regăsesc prin truda și munca oamenilor gospodari prezenți la târgul „Poftim din România! Vatra Satului în sectorul 4”. Aici vom întâlni o parte din tradițiile și produsele autentice ale satului românesc oferite de producătorii locali. E datoria noastră, a tuturor, să le arătăm prețuirea și sprijinul nostru cumpărând și consumând produse românești”, a declarat ministrul agriculturii Florin-Ionuț BARBU

Evenimentul, care va avea loc în Parcul Tudor Arghezi, își propune să ofere vizitatorilor o experiență autentică prin expunerea și promovarea unei game variate de produse atestate tradițional, provenind din domenii precum lactate, carne, băuturi spirtoase și celebra miere și produse ale stupului. De asemenea, vor fi prezentate și produse care s-au bucurat de recunoașterea europeană, cum ar fi brânza „Telemea de Sibiu” – IGP, magiunul de prune Topoloveni – IGP, vinurile DOC și produsele apicole ecologice.

Târgul nu este doar despre produsele de calitate, ci și despre conservarea și promovarea meșteșugurilor tradiționale. Astfel, vor fi organizate ateliere de pictură, sculptură și panificație pentru copii, oferindu-le acestora oportunitatea de a învăța secretele tradiționale ale meșteșugurilor.

Programul târgului va fi desfășurat pe parcursul a trei zile: 15 și 16 martie, între orele 9:00 – 19:00, iar pe 17 martie, de la ora 9:00 până la ora 16:00.

Astfel, locuitorii Bucureștiului și nu numai sunt invitați să se bucure de o incursiune în universul gustului și tradiției românești la Târgul „Poftim din România – Vatra Satului în Sectorul 4”. Evenimentul promite să fie o oază de autenticitate și bucurie pentru toți cei ce iubesc tradiția și produsele locale de calitate.

Pentru mai multe informații, vă invităm să accesați site-ul oficial al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale sau să urmăriți pagina de socializare a evenimentului.

poftim din romania

Articol scris de ZonadeSud.ro în 14 Martie 2024