Modernizare în Sectorul 4: Implementarea unei Noi Rețele de Iluminat Public

Sectorul 4 este, probabil, singura zonă din Capitală unde s-a înlocuit aproape în totalitate vechea rețea publică. Cea nouă, de tip LED, asigură o excelentă vizibilitate pe timpul nopții și, în plus, consumă foarte puțin și este prietenoasă cu mediul.

Procesul de modernizare a rețelei electrice, început în urmă cu peste trei ani, a anunţat primarul sectorului 4, Daniel Băluţă. Implementarea noii rețele de iluminat public în Sectorul 4 marchează un progres semnificativ în direcția eficienței energetice și a sustenabilității în rândul infrastructurii urbane.

"Pentru siguranța noastră a tuturor, în următorii ani, vechea rețea va fi complet înlocuită, iar becurile cu lumină galbenă, mari consumatoare de energie electrică, vor deveni istorie. Locul lor va fi luat de un sistem de iluminat modern, de tip LED, care ne va garanta, în primul rând, un consum redus de energie electrică, lucru pe care îl resimțim deja la nivelul sectorului.

"Așa cum v-am spus deja zilele trecute, când am discutat despre iluminatul festiv, astăzi Sectorul 4 are cea mai mare rețea de iluminat public, bazată pe LED. Modernizarea rețelei electrice, începută în urmă cu trei ani, a ajuns în acest moment să fie realizată în proporție de peste 60%, fapt pentru care facturile de acum sunt și ele mai mici cu 35 de procente”, a declarat primarul sectorului 4, Daniel Băluță, într-o postare pe pagina sa de facebook

Noua rețea, bazată pe tehnologia LED, nu doar că asigură o vizibilitate excepțională în întuneric, dar reprezintă și o alegere ecologică, având un consum redus de energie și o durată de viață îndelungată. Aceste caracteristici aduc beneficii semnificative, inclusiv reducerea costurilor asociate cu iluminatul public și minimizarea amprentei de carbon a sectorului.

Primarul Daniel Băluță a subliniat că modernizarea rețelei de iluminat public nu aduce doar avantaje legate de eficiența energetică, ci și o îmbunătățire a siguranței și a calității vieții locuitorilor din Sectorul 4. În plus, el a menționat că această inițiativă face parte dintr-un efort continuu al administrației locale de a implementa tehnologii moderne în scopul creării unui oraș mai sustenabil și prietenos cu mediul.

Potrivit edilului, nu sunt singurele beneficii asociate folosirii sistemului de iluminat cu LED, iar comunitatea din Sectorul 4 este invitată să experimenteze îmbunătățirile aduse de această schimbare semnificativă. Modernizarea rețelei de iluminat public reprezintă astfel un exemplu pozitiv al investițiilor în infrastructura urbană, având un impact durabil asupra calității vieții cetățenilor.

Aceste becuri, a căror durată de viață este mult mai mare decât cea a becurilor tradiționale, asigură o foarte bună vizibilitate pe timpul nopții, astfel încât să ne simțim în siguranță pe străzile din sectorul nostru, unde riscul producerii faptelor antisociale va fi considerabil diminuat. Mai mult decât atât, LED-urile produc o lumină liniștitoare, fără efecte nedorite asupra vederii noastre și sunt foarte prietenoase cu mediul înconjurător, pentru că nu conțin mercur sau alte substanțe periculoase", a mai declarat primarul sectorului 4, Daniel Băluță, în aceeasi postare pe pagina sa de facebook.

Esti interesat de un apartament in sectorul 4? Vezi ofertele noastre aici

Iluminat stradal sectorul 4

iluminat stradal leduri sector 4

retea iluminat stradal leduri bucuresti sector 4

Articol scris de ZonadeSud.ro in 10 Ianuarie 2024