M2 Berceni-Pipera se extinde: Licitație pentru trei stații nou de metrou până în Comuna Berceni

Primarul sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat luni că licitația pentru construirea a încă trei noi stații până în comuna Berceni, pe Magistrala M2 Pipera-Berceni, va fi lansată până la jumătatea anului. În plus, Primăria sectorului 4 va demara licitația pentru continuarea Magistralei M4 de la Gara de Nord până la Gara Progresu, în parteneriat cu sectorul 5.

Magistrala M2 Pipera-Berceni, cunoscută și sub numele de "magistrala corporatiștilor", a inaugurat stația Tudor Arghezi în noiembrie 2023, dar ramele de metrou continuă să circule pe un singur fir. Extinderea M2 în Berceni va transforma comuna cu zeci de mii de locuitori în prima comună din România cu propria linie de metrou. Această magistrală este esențială, transportând aproximativ 250.000 de călători pe zi, reprezentând aproape jumătate din totalul celor 5 magistrale.

Primarul Băluță a declarat: "Planurile administrației sector 4 sunt strâns legate de Magistrala M2. Sperăm să lansăm licitația pentru extinderea Magistralei M2 până în comuna Berceni până la jumătatea anului. De asemenea, vom demara rapid licitația pentru M4 Gara de Nord-Gara Progresu."

În decembrie 2023, Ministerul Transporturilor a aprobat un proiect de modernizare a M2 cu o valoare de aproape un miliard de lei și o durată de 4 ani, potrivit secretarului de stat Ionel Scrioșteanu. Costul estimat pentru cele două secțiuni ale Magistralei M4 Gara de Nord – Filaret – Progresu este de 8,5 miliarde lei.

Și magistrala M4 urmează să se extindă în viitorul apropiat

Extinderea Magistralei M4 face parte din diametrala de Metrou Nord – Sud, oferind o legătură esențială între Nordul și Sudul județului Ilfov. Aceasta va asigura accesul direct din sudul Capitalei către localitățile din Ilfov. Proiectul de Hotărâre al Consiliului General pentru aprobarea PUZ-ului M4 Gara de Nord-Filaret-Progresu este avizat începând cu 1 februarie 2023.

harta metrou bucuresti

Articol scris de ZonadeSud.ro în 22 Ianuarie 2024