Lotul 1 Sud al A0 – Autostrada Bucureștiului - Tronsonul de drum între DN5 și DN4 urmează să fie dat în trafic în aceasta lună

Lotul 1 Sud al A0 – Autostrada Bucureștiului este următorul segment major de autostradă care se pregătește să fie deschis traficului public, după ce a ajuns în etapa de prerecepție. Potrivit declarațiilor lui Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, porțiunea de drum între DN5 Jilava și DN4 Popești-Leordeni este programată să fie dată în trafic în cursul acestei luni.

Vizita oficială a lui Scrioșteanu pe șantierul Lotului 1 Sud al Autostrăzii Bucureștiului, desfășurată marți, 5 martie 2024, a marcat începutul etapei de prerecepție necesare pentru punerea în circulație a acestui tronson vital de autostradă. În funcție de finalizarea ultimelor lucrări, a etapei de prerecepție și a etapei de recepție, împreună cu verificările finale necesare, este de așteptat ca acest tronson de autostradă să fie deschis traficului în cursul acestei luni.

"𝗔 𝗶𝗻𝗰𝗲𝗽𝘂𝘁 𝗲𝘁𝗮𝗽𝗮 𝗱𝗲 𝗽𝗿𝗲𝗿𝗲𝗰𝗲𝗽𝘁𝗶𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝘂𝗿𝗺𝗮𝘁𝗼𝗿𝘂𝗹 𝘁𝗿𝗼𝗻𝘀𝗼𝗻 𝗱𝗲 𝗮𝘂𝘁𝗼𝘀𝘁𝗿𝗮𝗱𝗮 𝗽𝗲 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗶𝗹 𝘃𝗼𝗺 𝗱𝗮 𝗶𝗻 𝘁𝗿𝗮𝗳𝗶𝗰
Sunt pe șantierul 𝗟𝗼𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶 𝟭 𝗦𝘂𝗱 al 𝗔𝘂𝘁𝗼𝘀𝘁𝗿𝗮𝘇𝗶𝗶 𝗕𝘂𝗰𝘂𝗿𝗲𝘀𝘁𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 #𝗔𝟬, între DN5 Jilava și DN4 Popești-Leordeni, pentru care a început etapa de prerecepție necesară dării în trafic.

În funcție de finalizarea ultimelor lucrări, a etapelor de prerecepție și de recepție, dar și a ultimelor verificări necesare, vom da în trafic acest tronson de autostradă în această lună, cuprins între DN5 și DN4.", a declarat Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor.

Lotul 1 Sud al Autostrăzii Bucureștiului se întinde pe o lungime de 16,9 kilometri, conectând localitățile Cernica și Jilava. În prezent, lucrările se concentrează în special în zona intersecției DN4 - Șoseaua Olteniței cu A0, unde se montează dispozitivele pentru acoperirea rosturilor de dilatație. De asemenea, în următoarele 7-10 zile, este planificată deschiderea pasajului principal pe DN4, marcând finalizarea lucrărilor în zona unde anterior a fost o bretea provizorie pentru devierea traficului.

„Până la sfârșitul lunii martie”, conform declarațiilor secretarului de stat din Ministerul Transporturilor, este așteptată finalizarea și punerea în circulație a Lotului 1 Sud al Autostrăzii Bucureștiului, contribuind astfel la îmbunătățirea infrastructurii rutiere și la fluidizarea traficului în Zona de Sud a capitalei.

"...ma aflu la intersecția DN 4 cu A0, ca se montează dispozitivele pentru acoperirea rosturilor de dilatație, ca in următoarele 7-10 zile va fi dat in trafic pasajul principal pe DN4 pentru a se finaliza lucrările in zona unde a fost breteaua provizorie de deviere a traficului și că, așa cum am mai spus, pana la sfârșitul lunii Martie vom da in trafic tronsonul intre DN4 și DN5. Următorul tronson care va fi dat in trafic este intre DN4 și A2 iar atenția maxima va fi pe lotul 3 in așa fel încât sa reușim sa avem in trafic A0, intre A1 și A2, pana la sfârșitul anului", a mai declarat Irinel Ionel Scrioșteanu.

A0 - DN4

Articol scris de ZonadeSud.ro in 8 Martie 2024