Investiție în energie verde: Iluminat public asigurat cu panouri solare în 8 parcări din Sectorul 4

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat într-o postare pe rețelele de socializare că 8 parcări din sectorul 4 vor beneficia de panouri fotovoltaice, într-un demers de trecere la energie regenerabilă. Această decizie vine în contextul eforturilor de reducere a dependenței de sursele tradiționale de energie și de adoptare a soluțiilor ecologice în administrarea orașului.

Parcările vizate de acest proiect sunt:

  1. Parcarea exterioară Bucovăț
  2. Parcarea exterioară a Clinicii de Stomatologie
  3. Parcarea exterioară de la Stația de metrou Dimitrie Leonida
  4. Parcarea exterioară de pe strada Secerei
  5. Parcarea de la Piața Progresul (terasă)
  6. Parcarea etajată de la Piața Sudului (terasă)
  7. Parcarea etajată de la Parcul Tudor Arghezi (terasă)
  8. Parcarea etajată de la Tulnici (terasă).

Pentru acoperirea costurilor acestei investiții, Primăria Sectorului 4 a depus o cerere de finanțare la Ministerul Energiei, prin Fondul pentru Modernizare. Odată ce finanțarea va fi aprobată, lucrările vor începe pentru instalarea panourilor fotovoltaice.

Aceste panouri solare vor produce energia electrică necesară pentru a acoperi cel puțin jumătate din costurile curente ale Primăriei pentru electricitatea utilizată de instituțiile publice și pentru iluminatul stradal. Astfel, nu doar se va reduce dependența de sursele tradiționale de energie, dar și se va contribui la protejarea mediului înconjurător.

Continuă montajul panourilor solare pe terasele blocurilor reabilitate cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) în sectorul 4

În plus, în Sectorul 4 continuă montajul panourilor solare pe terasele blocurilor reabilitate cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Durata scurtă de instalare, de doar 2 zile pentru un sistem de panouri fotovoltaice pe terasa unui bloc, demonstrează eficiența acestor proiecte. Aceste panouri nu doar produc energie verde, ci și reduc costurile la întreținere pentru locatarii blocurilor, care nu mai plătesc pentru electricitatea utilizată în spațiile comune.

"Doar două zile! Atât durează montarea unui sistem de panouri fotovoltaice pe terasa unuia dintre cele 201 blocuri reabilitate cu bani din PNRR. Aceste panouri produc energie verde și reduc facturile la întreținere, prin faptul că oamenii nu mai plătesc curentul electric pentru părțile comune", a declarat într-o altă postare pe facebook, primarul sectorului 4, Daniel Băluță.

Primarul Daniel Băluță a subliniat că vor continua să caute surse de finanțare nerambursabilă pentru a extinde sprijinul acordat asociațiilor de proprietari în adoptarea soluțiilor de energie regenerabilă. Astfel, Sectorul 4 demonstrează angajamentul său pentru un viitor sustenabil și ecologic pentru comunitatea sa.

panouri solare sector 4

Articol scris de ZonadeSud.ro în 30 Ianuarie 2024