Începând de astăzi de la ora 14 se poate circula pe noul tronson din Autostrada A0 între Popești-Leordeni și Jilava

Începând de astăzi, ora 14:00, se deschide circulația pe tronsonul de autostradă A0 între Popești-Leordeni și Jilava. După ani de așteptare și întârzieri, șoferii vor putea beneficia de această porțiune de 13 km, care facilitează circulația între DN5 și DN4, conectând astfel localitățile Jilava și Popești-Leordeni.

Ceremonia de deschidere a fost marcată de prezența oficialilor din cadrul Ministerului Transporturilor și a reprezentanților poliției, care vor monitoriza și dirija traficul pentru a asigura siguranța participanților. Acest nou tronson face parte din inelul sudic al autostrăzii de centură și reprezintă o etapă crucială în dezvoltarea infrastructurii rutiere din România.

Acest eveniment a fost anunțat încă de ieri de Irinel Ionel Scriosteanu, Secretar de stat în Ministerul Transporturilor pe pagina personală de facebook: "Maine, 15 aprilie, ora 14:00
Ma aflu pe santierul Lotului 1 al Autostrazii Bucurestiului #A0 Sud, unde, asa cum v-am obisnuit, inainte de darea in trafic a unui obiectiv, fac o simulare de traseu.
Voi prezenta in acest video traseul celor 13 km cuprinsi intre DN5 si DN4, pe care ii vom da in trafic maine, ora 14:00.
De maine, vom avea in trafic, aproximativ o treime din A0"

Cu o lungime totală de 23 de km, inelul sudic va avea un impact semnificativ asupra traficului de mărfuri, în special pentru camioanele și TIR-urile care tranzitează zona între centrul țării și porturile maritime de la Constanța sau punctele de frontieră. Cu toate acestea, întârzierile în finalizarea lucrărilor au fost evidente, iar autoritățile au recunoscut că procesul de construcție a fost încetinit de numeroasele obstacole întâmpinate de antreprenori.

Un moment cheie în dezvoltarea infrastructurii rutiere va fi intersectarea autostrăzii A0 cu Autostrada Soarelui, moment în care beneficiile acestui nou tronson vor deveni evidente pentru șoferi. Cu toate acestea, lucrările la acest punct de intersecție sunt încă în desfășurare, cu promisiuni din partea autorităților că cei 10 km de autostradă vor fi finalizați până în această vară. Cu toate acestea, asociațiile de profil exprimă îngrijorări cu privire la posibile întârzieri, estimând că acest segment ar putea fi dat în folosință abia spre finalul lunii august.

De asemenea, legătura cu Autostrada A1, care este vitală pentru conexiunea cu restul rețelei de autostrăzi din țară, se confruntă cu obstacole similare. Antreprenorul lucrărilor a atins un progres de aproximativ 70%, cu perspective de finalizare spre finalul acestui an. Astfel, inaugurarea completă a acestei conexiuni vitale pentru infrastructura rutieră a țării rămâne în continuare un obiectiv important pentru autorități și comunitatea de șoferi.

A0 Popesti leordeni - Jilava

Articol scris de ZonadeSud.ro in 15 Aprilie 2024