Inaugurarea a 13 kilometri de autostradă între Jilava și Popești-Leordeni planificată pentru luna aprilie

Ministerul Transporturilor, prin Ionel Scrioșteanu - Secretarul de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, anunță că inaugurarea unui nou segment de autostradă Autostrada A 0 București Sud între Jilava și Popești-Leordeni, în lungime de 13 kilometri, este planificată să aibă loc în luna aprilie. Secretarul de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, a confirmat această veste într-o declarație făcută marți, 26 martie.

Inițial programată pentru sfârșitul lunii martie, inaugurarea a fost amânată din cauza unor dificultăți legate de mobilizarea constructorului din Turcia și lucrările rămase la bretelele DN 4 - ieșire spre Oltenița. Cu toate acestea, eforturile sunt acum concentrate pentru a asigura finalizarea lucrărilor și deschiderea acestui important tronson auto până la mijlocul lunii aprilie.

,"Urmează în prima parte a lunii aprilie să dăm în trafic și un lot pe Autostrada A 0 Sud, zona dintre DN 5 (n.r Jilava) și DN 4 (nr. Popești-Leordeni).Acolo, din cauza faptului că mai sunt lucrări de efectuat în proximitatea nodului cu DN 4, trebuie realizată o bretea specială pentru trafic agabaritic” a declarat dl. Ionel Scrioșteanu, Secretarul de stat în cadrul Ministerului Transporturilor.

Acest segment nou de autostradă va aduce beneficii semnificative pentru locuitorii și călătorii din zonă, facilitând mobilitatea și conexiunile rapide între Jilava și Popești-Leordeni. De asemenea, va contribui la reducerea congestiilor rutiere și va îmbunătăți siguranța traficului în regiune.

În plus, progresul în construcția autostrăzii este evident și în alte zone. Lotul 2, între Vidra și DN 4 Popești-Leordeni, a înregistrat deja finalizarea a 7 kilometri, iar pe Lotul 1, lucrările continuă cu scopul de a finaliza acest tronson până în iulie-august 2024.

autostrada bucuresti sud

Articol scris de ZonadeSud.ro in 28 Martie 2024