Eveniment în Parcul Carol oferit de Muzeul Militar Național

Muzeul Militar Național aduce "istoria vie" în Parcul Carol

Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” invită cetățenii Bucureștiului să se alăture unei experiențe unice în acest weekend, prin organizarea unei reprezentații în aer liber în Parcul Carol, în sectorul 4. Evenimentul este gândit să ofere publicului o incursiune captivantă în povestea ostașului român și în istoria militară a țării.

Reprezentația cu tentă istorică va avea loc pe aleea centrală a Parcului Carol și va fi realizată în colaborare cu camarazii din Statul Major al Forțelor Terestre. Sub numele „Istoria vie din inima Cetățîi”, evenimentul va cuprinde manevre și prezentări menite să surprindă și să impresioneze publicul.
"🇷🇴 Dragi prieteni!
Ne pregătim din nou să ieșim în parc cu Muzeul Militar Național!
În datele de 20 și 21 aprilie ne vom întâlni pe aleea centrală din Parcul Carol, unde, cu ajutorul prietenilor noștri din cadrul asociațiilor de reconstituire istorico-militară și alături de camarazii noștri din Statul Major al Forțelor Terestre vă vom istorisi prin manevre și prezentări despre „Istoria vie din inima Cetățîi”, povestea ostașului român din veacuri!
Între orele 11.00 și 17.00, veți putea întâlni ostași cum alfel nu veți vedea decât în cărțile de istorie!
Vă așteptăm să veniți alături de noi!", au declarat pe pagina de facebook, reprezentanții Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I.

În intervalul orar 11:00 – 17:00, vizitatorii vor avea ocazia să interacționeze cu ostași care îi vor încânta cu reconstituiri precise ale scenelor militare și ale viețîi cotidiene a soldaților, așa cum au fost acestea redate în filme sau în cărțile de istorie.

Istoria Muzeului Militar Național

Muzeul Militar Național, o instituție cu o istorie bogată, a fost înființat ca urmare a unei inițiative ce a prins contur după expoziția națională din 1906. În anul 1914, s-a decis înființarea unei secții militare în cadrul Muzeului Național, unde să fie expuse obiecte cu greutate istorică militară.

De-a lungul anilor, muzeul a cunoscut diverse perioade, iar după o perioadă dificilă, în care a fost afectat de calamități naturale, a fost redeschis în 1988 într-o formă modernă și captivantă. Astăzi, muzeul ocupă o suprafață impresionantă de 22.150 de metri pătrați, dispunând de patru clădiri și un parc exterior de tehnică militară.

Evenimentul din Parcul Carol reprezintă o oportunitate unică pentru bucureșteni de a se conecta cu istoria militară a României și de a experimenta atmosfera vie a reprezentării militare într-un cadru natural și accesibil.

Sursa foto: pagina facebook Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I.

parcul carol eveniment muzeu militar national

parcul carol - aleea centrala expozitie

Articol scris de ZonadeSud.ro in 19 Aprilie 2024