Ecologizare în Delta Văcărești

Comunitatea se implică în conservarea mediului înconjurător

Administraţia Parcului Natural Văcăreşti anunță o acțiune de ecologizare programată pentru sâmbătă, 9 martie, între orele 9.00 și 12.00. Evenimentul, menit să promoveze conștientizarea și implicarea comunității în protejarea mediului înconjurător, va avea loc la intrarea în parc, de pe Strada Glădiței nr. 15.

Această inițiativă, transmisă prin intermediul Agerpres, își propune colectarea deșeurilor din zona parcului, evidențiind importanța conservării spațiilor verzi urbane. Participanții vor fi implicați activ în activități practice de curățenie și în discuții despre necesitatea protejării mediului înconjurător și a conservării biodiversității.

Pentru a facilita desfășurarea activității, organizatorii vor pune la dispoziție saci de gunoi și mănuși de protecție. Se recomandă voluntarilor să se îmbrace adecvat și confortabil, pentru a putea participa la activități desfășurate în aer liber.

Pentru a organiza eficient evenimentul și a asigura resursele necesare pentru toți participanții, confirmarea prezenței poate fi făcută prin intermediul evenimentului anunțat pe platforma Facebook.


Înscrie-te acum la Evenimentul "Ecologizare în Inima Naturii: Unim forțele pentru Parcului Natural Văcărești"

Acțiunile de ecologizare și implicarea comunității în conservarea mediului sunt cruciale pentru menținerea unui mediu înconjurător sănătos și sustenabil. Prin astfel de inițiative, comunitatea din Delta Văcărești demonstrează că este hotărâtă să contribuie activ la protejarea și îmbunătățirea calității vieții în această zonă naturală deosebită.

Tot Administraţia Parcului Natural Văcăreşti a anunțat ieri într-o postare pe pagina oficială de facebook că s-a demarat "inițierea procedurii pentru implementarea unui serviciu de pompieri dedicat, imediat după adoptarea bugetului Municipiului București. Acest serviciu inovator, prevăzut să fie operațional la începutul lunii aprilie, va consta într-o echipă de 4 pompieri profesioniști și un coordonator de tură, disponibili non-stop, dotată cu o autoutilitară echipată pentru intervenții rapide în cazul unor incidente.

Acest demers vine ca răspuns la necesitatea de a asigura un nivel adecvat de siguranță în parc și de a răspunde rapid în situații de urgență. Implementarea acestui serviciu de pompieri dedicat va contribui la protejarea biodiversității și a vizitatorilor parcului, consolidând astfel statutul Parcului Natural Văcărești ca un spațiu sigur și prietenos pentru natură și comunitate."

Înscrie-te acum la Evenimentul "Ecologizare în Inima Naturii: Unim forțele pentru Parcului Natural Văcărești"

Sursa foto pagina facebook Administrația Parcul Natural Văcărești

ecologizare delta vacaresti

Articol scris de ZonadeSud.ro in 7 Martie 2024