Daniel Băluță, primarul sectorului 4 anunță că s-a decis ca folosirea parcărilor de tip Park&Ride de la stațiile de metrou din Sectorul 4 să fie modificată

Primăria Sectorului 4 anunță noi tarife pentru parcările tip Park&Ride de la stațiile de metrou din sectorul 4

Într-un efort de a încuraja utilizarea transportului public și de a facilita accesul călătorilor la stațiile de metrou, Primăria Sectorului 4 a decis să aducă modificări semnificative tarifelor pentru parcările de tip Park&Ride. Astfel, noile reguli vor fi aplicate la parcările de la stațiile Tudor Arghezi, Berceni, Dimitrie Leonida și Timpuri Noi.

"Încurajăm cât putem de mult folosirea metroului. Urmând modelul parcării de la stația de metrou Tudor Arghezi, am decis să modificăm, în folosul oamenilor, modul în care pot fi utilizate parcările de tip Park&Ride de la stațiile de metrou din sectorul nostru.
Astfel, cei care folosesc metroul vor putea să-și lase mașina în parcările amenajate în proximitatea acestora, în intervalul orar 05:00-23:00, pe toată durata circulației zilnice a trenurilor de metrou, la un preț de doar 3 lei, în tot acest interval, indiferent de numărul de ore de staționare. Pe timpul nopții, în intervalul orar 23:00-05:00, prețul este de 3 lei pe oră.
Parcările care vor beneficia de această facilitate sunt cele de la stațiile: Tudor Arghezi, Berceni, Dimitrie Leonida și Timpuri Noi",a anunțat într-o postare pe facebook, primarul sectorului 4, Daniel Băluță

Astfel, șoferii care aleg să lase mașina în parcările respective între orele 05:00 și 23:00 vor beneficia de un tarif fix de doar 3 lei, pe toată durata de funcționare a trenurilor de metrou în cadrul acestei perioade. Această măsură vine în urma succesului înregistrat de modelul parcării de la stația de metrou Tudor Arghezi.

Cu noul tarif, locuitorii și vizitatorii Sectorului 4 sunt încurajați să utilizeze metroul ca mijloc de transport, beneficiind de o alternativă accesibilă și convenabilă pentru a ajunge la destinație. Această inițiativă este parte a eforturilor Primăriei de a reduce traficul în zonă și de a îmbunătăți mobilitatea urbană.

Totodată, în intervalul orar 23:00-05:00, când activitatea metroului este mai redusă, tariful pentru parcarea de tip Park&Ride va fi de 3 lei pe oră. Această ajustare de tarifare vine în sprijinul celor care aleg să utilizeze metroul și în orele mai târzii ale nopții.

Primarul Sectorului 4 a declarat că această inițiativă are ca scop facilitarea accesului la metrou pentru locuitori și vizitatori, precum și reducerea presiunii asupra traficului rutier din zonă. Aceste schimbări de tarif vor intra în vigoare imediat și sunt menite să încurajeze o comunitate mai sustenabilă și mai eficientă în ceea ce privește transportul urban.

parcari metrou s4

Articol scris de ZonadeSud.ro în 18 Ianuarie 2024