Aeroport în Zona de Sud a Bucureștiului: Studiul de oportunitate pentru realizarea aeroportului va fi gata în luna aprilie a acestui an

Primăria Sectorului 4 a făcut un pas important către realizarea noului aeroport din sudul Capitalei, în parteneriat cu Consiliul Județean Giurgiu. Potrivit anunțului oficial făcut de edilul Daniel Băluță, studiul de oportunitate pentru acest proiect ambițios va fi finalizat în luna aprilie, transmite Agerpress.

Decizia de a realiza un nou aeroport în zona de sud a Bucureștiului a fost aprobată de către Consiliul Local al Sectorului 4 în 26 septembrie 2023, marcând asocierea cu Consiliul Județean Giurgiu pentru finanțarea și implementarea comună a proiectului.

În luna aprilie vom avea gata studiul de oportunitate (…), undeva în luna august vom avea gata studiul de prefezabilitate şi în cursul anului 2025 – studiul de fezabilitate, tocmai pentru a putea realiza cu extrem de multă seriozitate documentaţia necesară unei astfel de investiţii”, a declarat primarul sectorului 4, Daniel Băluţă, luni, cu prilejul unei conferinţe de presă.

Studiul de oportunitate reprezintă un pas crucial înainte de a demara construcția propriu-zisă a aeroportului, oferind o evaluare detaliată a beneficiilor și impactului proiectului asupra comunității și mediului înconjurător. Acesta va acoperi aspecte esențiale precum fezabilitatea tehnică și economică, impactul asupra traficului aerian, beneficiile economice, dar și aspectele legate de mediu.

Primarul Daniel Băluță a subliniat importanța acestei inițiative comune, menționând că noul aeroport va contribui semnificativ la dezvoltarea economică și la creșterea atractivității zonei de sud a Capitalei. Totodată, el a asigurat că procesul de elaborare a studiului de oportunitate este în curs, iar rezultatele se așteaptă să fie disponibile în luna aprilie a acestui an.

În contextul aprobării parteneriatului dintre Primăria Sectorului 4 și Consiliul Județean Giurgiu, comunitatea locală și mediul de afaceri sunt cu ochii pe evoluția acestui proiect major, cu speranța că noul aeroport va contribui la consolidarea poziției Bucureștiului ca un centru regional important și la stimularea dezvoltării economice în această regiune strategică.

Noul aeroport din sudul Bucureștiului va servi mai multe județe și va depăși în dimensiuni Aeroportul din Brașov, cel mai recent inaugurat în România. Proiectul va include terminale atât pentru pasageri, cât și pentru transportul de marfă, pentru a satisface cererea crescută în această direcție, dat fiind că Aeroportul Otopeni se confruntă cu o suprasolicitare în acest domeniu. Scopul acestui proiect de infrastructură este de a diminua discrepanțele semnificative de dezvoltare dintre zona de nord și cea de sud a Bucureștiului.

aeroport sudul capitalei Bucuresti

Articol scris de ZonadeSud.ro în 22 Ianuarie 2024