A fost semnat contractul pentru modernizarea DN4 (Soseaua Oltenitei) la 4 benzi

Contractul pentru lărgirea DN4 (Șoseaua Olteniței) la 4 benzi, în sectorul cuprins între Danubiana și intrarea în București, a fost semnat, conform anunțului făcut de Secretarul de Stat al Ministerului Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, pe pagina sa oficială de Facebook.

Lucrările vor dura 15 luni

Asocierea care va executa lucrările este formată din S.C. ACVATOT S.R.L. și S.C. WAYDESINGSOLUTION S.R.L. Contractul stipulează că lucrările vor avea o durată totală de 15 luni, din care 3 luni vor fi alocate perioadei de proiectare și 12 luni pentru execuție.

În cadrul contractului, constructorul trebuie să realizeze:
✅️ 4,15 km lungime
✅️ lărgirea la 2 benzi pe sens
✅️ intersecție semaforizată DN4 x Strada Drumul Fermei
✅️ intersecție semaforizată DN4 x Strada Maica Tereza
✅️ sens giratoriu dublu în zona Pieței Sfânta Maria nr. 1
✅️ amenajarea trotuarelor și a spațiilor verzi
✅️ modernizarea sistemului de iluminat public
✅️ canalizare pluvială
✅️ rețele de utilități subterane

Valoarea contractului este de 63.550.907,86 milioane lei + TVA, iar finanțarea va fi asigurată prin intermediul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și a CNAIR, din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Transport PT 2021-2027.

Proiectul este realizat în colaborare cu Consiliul Județean Ilfov și Primăria Orașului Popești-Leordeni. În acest sens, a fost semnat un Acord de Parteneriat între CNAIR și Primăria Orașului Popești-Leordeni, iar primăria va fi responsabilă de implementarea și gestionarea efectivă a lucrărilor.

Acest proiect este parte a Programului Investițional 2021-2030 pentru dezvoltarea infrastructurii de transport din România, fiind elaborat și aprobat de guvernul liberal între 2020-2021.

"Acest proiect se încadrează în politica liberală de creștere a capacității administrative a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere #CNAIR prin descentralizarea proiectelor mici și mijlocii către primării și consilii județene, pe care o aplicăm încă din 2020, prevăzute în Planul Investițional.
Este un proiect dezvoltat în colaborare cu Consiliul Județean Ilfov, prin domnul președinte Hubert Thuma și cu Primăria orașului Popești-Leordeni, prin domnul primar Petre Iacob și domnul viceprimar George Adrian Ștefănescu, pentru care a fost semnat un Acord de Parteneriat între #CNAIR și Primăria orașului Popești-Leordeni, primăria urmând să se ocupe de implementarea și gestionarea efectivă a lucrărilor.
De asemenea, proiectul se regăsește în 𝗣𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺𝘂𝗹 𝗜𝗻𝘃𝗲𝘀𝘁𝗶𝘁𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹 𝟮𝟬𝟮𝟭-𝟮𝟬𝟯𝟬 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗱𝗲𝘇𝘃𝗼𝗹𝘁𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗶𝗻𝗳𝗿𝗮𝘀𝘁𝗿𝘂𝗰𝘁𝘂𝗿𝗶𝗶 𝗱𝗲 𝘁𝗿𝗮𝗻𝘀𝗽𝗼𝗿𝘁 𝗱𝗶𝗻 𝗥𝗼𝗺𝗮𝗻𝗶𝗮, elaborat și aprobat de guvernul liberal în perioada 2020-2021", a mai declarat domnul Irinel Ionel Scrioșteanu, Secretar de Stat al Ministerului Transporturilor.

Lărgirea DN4 la 4 benzi în această zonă va contribui la fluidizarea traficului și va îmbunătăți condițiile de circulație pentru șoferi.

DN4

Articol scris de ZonadeSud.ro în 6 Februarie 2024