Rezultatele cautarii tale

Casa ce „rasare” direct din pamant

Postat de Valentin Pop pe 11 aprilie 2016
| 0

Acest proiect modern, cu un acoperis viu, de la Oyo Architects, iti atrage atentia imediat.

Înconjurat de mai multe locuințe tradiționale în vecinătatea sa în Gent, Belgia, Casa Pibo pare să rasara direct din pamant.

„Arhitectilor de la OYO Architects le-a fost data „mana libera”, ceea ce a ajutat la posibilitatea de a ne concentra pe o clădire ecologică și compacta, inca de la început”, au spus arhitecții.

„Casa este definita prin continuarea solului, creând un singur acoperiș verde ridicat”. Acest acoperis viu este o membrană din cauciuc acoperita cu plante.

Dar, peluza dramatică a unui acoperiș nu a fost punctul de plecare. „Spre deosebire de cele mai multe case  în Belgia, OYO a început cu ideea de poziționare a living-urilor deasupra dormitoarelor.”

Camerele sunt plasate pe jumătate sub nivelul solului, ceea ce le menține reci în timpul verii. Zonele sociale sunt împărțite în două – zona de lounge este putin sub zona de cinat. „Puteti observa ca de la living trebuie sa urcati un etaj pana la bucatarie si la zona de cinat, si jumatate de etaj mai jos pentru dormitoare”, au spus arhitecții.

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata.

  • Cauta proprietate

    0 € si 300.000 €