Rezultatele cautarii tale

Bodiam, castelul de poveste

Postat de Valentin Pop pe 13 aprilie 2016
| 0

Unul dintre cele mai cunoscute şi mai bine conservate castele medievale din Europa se află în sud-estul Angliei, chiar în zona Sussex şi poartă numele de Castelul Bodiam.

Astăzi, Castelul Bodiam este un important obieciv turistic şi un motiv de mândrie pentru engelzi, sute de mii de turişti din toate colţurile lumii trec pragul acestei minunate construcţii.

Anul 1385 este momentul de construcţie al acestui ansamblu fabulos, Sir Edward Dalyngrygge, fost cavaler al Edward al III-lea, fiind singurul proprietar. Castelul a fost ridicat ca şi construcţie strategică, pentru a facilita apărarea zonei împotriva invaziilor franceze din în timpul Războiului de O Sută de Ani.

La momentul actual, Castelul Bodiam este mai înfloritor ca niciodată, exteriorul s-a păstrat aproape intact, iar în interior te va copleşi atmosfera specific medievală. Scările interioare, turnurile şi fortificaţiile subliniază din plin acest aspect, Castelul Bodiam fiind unul dintre cele mai frumoase din lume.

Castelul adăpoteşte chiar şi poarta medievală din lemn, cea originală, lucru rar întâlnit la alte structuri ridicate în aceeaşi perioadă. În interior se regăseşte şi un muzeu cu exponate interesante, arme şi armuri, steaguri, documente, toate de o valoare incontestabilă.

Castelul Bodiam este localizat într-un cadru de vis, natura completează perfect frumuseţea acestui edificiu unic. Un şanţ adânc cu apă avea rolul de a-i ţine departe pe invadatori, dar iată că astăzi conferă întregii regiuni un farmec aparte. O punte din lemn care traversează apa te conduce spre intrarea principală a castelului, într-o lume de poveste. Există o a doua intrare în partea de sud a castelului, accesul se face printr-un turn pătrat din mijlocul peretelui.

Castelul Bodiam este compus din mai multe turnuri de observaţie, să nu uităm că rolul edificiului a fost acela de apărare şi stopare a invaziilor străine. De sus, întreg orizontul putea fi supravegheat şi se putea acţiona în timp util în cazul în care un pericol s-ar fi apropiat. Dacă exteriorul s-a conservat foarte bine în timp, interiorul nu se află în aceeaşi bună stare. Mai multe porţiuni s-au transformat în ruine, unele camere sunt de-a dreptul distruse, iar treptele interioare stau să cadă. În ciuda eforturilor de a renova clădirea păstrându-se forma iniţială, autorităţile nu au reuşit să ţină timpul în loc, trecerea anilor lăsând urme vizibile asupra Castelului Bodiam.

Grădinile interioare ale castelului sunt demne de menţionat, aleile pietruite ce înconjoară structura te invită la plimbări îndelungate, tocmai pentru ca tu să zăboveşti şi mai mult în această zonă plină de farmec. Castelul Bodiam este cu siguranţă una dintre cele mai frumoase structuri medievale din întreaga lume.

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata.

  • Cauta proprietate

    0 € si 300.000 €