Rezultatele cautarii tale

Ansambluri rezidentiale sau blocuri vechi?

Postat de Ana Maria Angheloiu pe 7 februarie 2016
| 0

Ansambluri rezidentiale sau blocuri vechi?

Achizionarea unui apartament este un pas mare in viata fiecaruia, de aceea multi dintre noi ne gandim  bine inainte de a-l achizitiona si analizam toate situatiile. Prima intrebare ar fi “In ce zona?”, dupa care ne hotaram asupra numarului de camere (in functie de buget), etajului preferat, s.a.m.d. Dar, printre primele decizii pe care trebuie sa le luam este aceea de a ne raspunde la intrebarea: “bloc nou sau bloc vechi?”.

Dacă în urmă cu mai mult de 5 ani prețurile pentru o locuință nouă le depășeau considerabil pe cele pentru una veche, în prezent, achiziționarea unui cămin recent construit pare a fi cea mai potrivită alegere. De la prețuri si până la condițiile de trai sau comunitatea de vecini, locuințele noi au avantaje multiple:

  1. Oferte de preț și modalități flexibile de finanțare

Criza imobiliară de acum cativa ani a scăzut puternic cererea de locuințe din piață astfel că dezvoltatorii s-au văzut nevoiți să reducă prețurile. La momentul actual, apartamentele noi ajung frecvent la un nivel de preț apropiat de cel al apartamentelor vechi.

În plus, potențialii clienți au la dispoziție și mai multe modalități prin care își pot achiziționa o locuință. Dacă în cazul apartamentelor vechi, aceștia au doar opțiunea economiilor personale sau a unui credit bancar, în cel al locuințelor noi, beneficiază de mai multă flexibilitate: rate la dezvoltator, plata unui avans și rezervarea apartamentului nou până îl vând pe cel vechi sau oferte speciale pentru plata integrală.

  1. Construcție nouă, de calitate

Viitorii locatari ai unui apartament nou se vor bucura de o locuință la cheie, care nu mai necesită niciun fel de îmbunătățiri ulterioare, deci nici alte investiții. Locuințele noi au în plus atuul unui design modern, al unei construcții de calitate și al unor suprafețe mult mai eficient compartimentate. În cele mai multe dintre cazuri însă, sunt disponibile și alte facilități în incinta proiectului: pază 24 ore pe zi, spații verzi, parcări securizate și locuri de joacă pentru copii.

Siguranța ta și a familiei este luată în calcul în cel mai mic detaliu în cadrul ansamblurilor noi. Construcțiile realizate recent sunt prevăzute cu extinctoare, sprinklere de apă în caz de incendiu, detectoare de fum, dar și de gaz în fiecare bucătărie.

  1. Personalizare și tipuri variate de apartamente

În anumite situații, clienții au inclusiv posibilitatea alegerii finisajelor interioare ale apartamentului astfel încât noua locuință să fie întocmai pe gustul lor. Parchetul, plăcile ceramice din baie și bucătărie sau ușile de interior sunt câteva din elementele pe care le pot personaliza.

Spre deosebire de o locuință într-un bloc vechi, unde ești limitat la o singură opțiune, când te muți într-un proiect rezidențial ai la dispoziție o varietate de tipuri de apartamente, orientări cardinale sau suprafețe.

  1. Comunitate de vecini și prieteni

Vecinii nu se pot alege, dar în proiectele rezidențiale noi chiar și acest aspect este un avantaj: familii tinere cu copii mici formează, în cele mai multe dintre cazuri, comunități selecte, bine închegate care devin nu doar vecini, ci și prieteni.

  1. Controlul costurilor de întreținere

Riscul inundațiilor dintre apartamente sau al facturilor nejustificat de mari la utilități, frecvente la apartamentele din clădirile mai vechi, sunt și ele doar amintiri neplăcute pentru locatarii unui ansamblu rezidențial nou. Atât instalațiile electrice, cât și cele sanitare sunt noi si moderne (la zi), reducându-se astfel, considerabil, riscul unor defecțiuni. În plus, fiecare apartament beneficiază de contorizare separată la utilități pentru ca fiecare locatar să știe permanent cât a consumat.

  1. Servicii post-vânzare

Dacă în cazul unei locuințe dintr-un bloc vechi, o dată încheiată tranzacția, noul locatar este pe cont propriu, la apartamentele din proiectele noi, sunt dezvoltatori care asigură servicii post-vânzare pentru clienții lor și oferă garanție lucrărilor efectuate. Astfel, în situația în care întâmpină probleme în apartament, locatarii pot apela la departamente dedicate de Client Service.

  1. Investiție pe termen lung

Achiziționarea unei locuințe într-un proiect nou poate fi considerată și o investiție pe termen lung. Fiind un imobil construit recent, gradul de uzură al clădirii este mult mai mic decât la construcțiile vechi, iar riscul ca valoarea de piață a apartamentului să scadă abrupt este redus.

 Cand ne hotaram sa ne cumparam o locuinta, de obicei, ne sfatuim cu familia, prietenii, neamurile, cunostintele, in general, cu oricine are ceva de spus despre imobiliare si ajungem sa auzim povesti care se termina cu concluzia “..tot alea de pe vremea mea sunt mai bune”.

Insa exista o vorba “la vremuri noi, oameni noi”. In imobiliare, parerea generala este ca se aplica vorba putin schimbata: “la oameni noi, vremuri noi”. Trebuie sa intampinam cu bratele deschise lucrurile noi, moderne, cu care, pana la urma, suntem contemporani.

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata.

  • Cauta proprietate

    0 € si 300.000 €